מגולגלות תמרים משגעות – עוגיות פריכות בטירוף

מגולגלות תמרים משגעות
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגיות ממכרות במילוי תמרים בניחוחות ביתיים

מתכון לעוגיות מגולגלות תמרים ששובה את הלב בטעמים חמים ומרקם נימוח. שילוב התמרים, הקינמון והאגוזים יוצר חוויה קולינרית מפתיעה וטעימה להפליא, ויהפוך כל ביס לחגיגה של טעמים נפלאים.

מאת: אורית גמליאל

למרות שישנם מתכונים רבים למגולגלות תמרים, זהו מתכון יוצא דופן שזכה לשבחים מכל מי שטעם אותו. אפילו מי שבדרך כלל לא מחבב עוגיות תמרים התלהב מהמתכון הזה וביקש אותו שוב ושוב.

מצרכים

לבצק:

  • 2 חבילות מרגרינה פרווה או חמאה רכה
  • 2 אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 5 כוסות קמח
  • קורט מלח

למילוי:

  • קופסא של ממרח תמרים
  • כפית קינמון טחון
  • כרבע כפית זנגביל טחון
  • אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

  1. ללוש את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק, רך ונעים.
  2. לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.
  3. לרדד כל חלק על משטח מקומח.
  4. למרוח על כל חלק ממרח תמרים, קינמון, זנגביל ואגוזים קצוצים.
  5. לגלגל לרולדה ולסגור היטב את הפינות.
  6. לחתוך את הרולדות לפרוסות לפני האפייה.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
  8. לאחר האפייה, לפזר אבקת סוכר ולצנן.
Exit mobile version