מנה קלה, מהירה וטעימה שתשמח את כל המשפחה!
מתכון מאת: דבי נסירי
המתכון הזה הוא פתרון מושלם לארוחה מהירה וטעימה. השילוב של עוף וירקות טריים ברוטב עשיר על מצע אורז יסמין, הוא פשוט תענוג!
מצרכים:
אורז:
- 2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן
- 4 כוסות מים
עוף:
- 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות
- כף סויה
- כף חומץ אורז
- כף גדושה קורנפלור
ירקות:
- בצל חתוך לרצועות
- גזר חתוך לרצועות
- גמבה חתוכה לרצועות
- פטריות טריות חתוכות לפרוסות
- בצל ירוק קצוץ
- ברוקולי מופרד לפרחים
- תירס גמדי
רוטב:
- כף קורנפלור
- כף סויה
- 2 כפות טריאקי
- 3 כפות צ’ילי מתוק
- 1/2 כף דבש
- כף שמן שומשום
- שן שום קצוצה דק
- כפית ג’ינג’ר קצוץ דק (לא חובה)
אופן ההכנה:
-
אורז: בסיר בינוני, מרתיחים את המים. מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהמים נספגים. מכסים את הסיר ומשאירים לעוד 10 דקות.
-
עוף: בקערה, מערבבים את רצועות העוף עם הסויה, חומץ האורז והקורנפלור. מניחים בצד למשך 20 דקות.
-
רוטב: בקערית קטנה, מערבבים את הקורנפלור, הסויה, הטריאקי, הצ’ילי המתוק, הדבש ושמן השומשום.
-
הקפצה: מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן, חצי מכמות השום והג’ינג’ר ומטגנים קלות. מוסיפים את העוף ומטגנים עד להשחמה קלה. מוציאים את העוף לצלחת.
-
מוסיפים עוד 2 כפות שמן למחבת, מוסיפים את כל הירקות חוץ מהבצל הירוק ומטגנים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט.
-
מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים את הרוטב ומערבבים כדקה. מכבים את האש, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
-
הגשה: מניחים את האורז על צלחת הגשה, יוצקים מעל את העוף והירקות ומגישים.
Leave a Reply