מיני בורקיטס גבינה מתכון מעלף

3/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

בורקיטס גבינה או תפוחי אדמה תוצרת בית

מצרכים לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כוס שמן (או 200 גרם מרגרינה)
  • 1 כוס מים חמים
  • 1 כף שמנת חמוצה (אופציונלי)
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סוכר
  • 1 אבקת אפייה

מצרכים למילוי גבינה:

  • 200 גרם גבינת פטה
  • 3 כפות גבינה לבנה או קוטג'
  • מוצרלה מגוררת (אופציונלי)
  • 1 ביצה
  • מעט פלפל שחור

מצרכים למילוי תפוח אדמה:

  • 2 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים
  • 2 בצל יבש, קצוץ ומטוגן
  • מלח, פלפל שחור וכורכום לפי הטעם

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה
  • מעט סוכר ומלח
  • שומשום

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה, ללוש יחד את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים למגע.
  2. הכנת המילוי: בקערה נפרדת, לערבב היטב את כל מצרכי המילוי שבחרתם (גבינה או תפוח אדמה).
  3. חלוקת הבצק ורידוד: לחלק את הבצק ל-4 כדורים שווים. לרדד כל כדור לעלה דק על משטח מקומח קלות.
  4. מילוי וסגירה: לקרוץ עיגולים מהבצק המרודד. להניח במרכז כל עיגול כף מהמילוי. לסגור היטב לצורת חצי סהר, ולהדק את הקצוות בעזרת מזלג.
  5. הברשה ואפייה: להבריש את הבורקס בביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, עד שהבורקס מזהיבים (כ-20 דקות).

טיפים:

  • ניתן לגוון במילויים: תרד וגבינה, בשר טחון, פטריות ועוד.
  • אפשר להקפיא את הבורקס לפני האפייה, ולאפות אותם ישירות מהמקפיא כאשר מתחשק.

בתאבון!

מתכון של שרה יוסף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *