מלפפונים חמוצים ביתים המתכון הכי טוב

3.3/5 - למתכון דירוג של 49 חובבי בישול

מלפפונים חמוצים ביתיים

מצרכים:

  • 1 ק"ג מלפפונים ירוקים קטנים מזן "מלפפון שדה"
  • 25 גרם מלח גס לכל ליטר מים
  • 4-5 שיני שום קלופות
  • 1 כפית חומץ
  • 1/4 צרור שמיר שטוף
  • 1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את המלפפונים ומשרים בקערת מים קרים למשך שעה.
  2. מכינים תמיסת מי מלח: מערבבים 25 גרם מלח גס בכל ליטר מים עד להמסה מלאה.
  3. מעקרים צנצנת כבישה.
  4. מסדרים את המלפפונים בצנצנת יחד עם שיני השום, החומץ, השמיר וטבעות הפלפל החריף.
  5. יוצקים את תמיסת מי המלח עד לכיסוי מלא של המלפפונים.
  6. סוגרים את הצנצנת ומאחסנים במקום מוצל למשך 4-5 ימים, או עד שהמלפפונים משנים את צבעם.
  7. לאחר שהמלפפונים מוכנים, מעבירים אותם למקרר.

בתאבון!

המלפפונים החמוצים הביתיים שלכם מוכנים! הם טעימים במיוחד, פריכים עם נגיעה חריפה, מושלמים לכריכים, סלטים ועוד.

מתכון של צביה אורן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *