מלפפונים חמוצים של סבתא – מתכון מנצח

2.9/5 - למתכון דירוג של 16 חובבי בישול

מלפפונים חמוצים של סבתא – מתכון מנצח

זמן הכנה: 20 דקות זמן המתנה: 4 ימים דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 2 חבילות מלפפונים בייבי
  • 1 ראש שום קלוף
  • ½ חבילה שמיר
  • 1 פלפל חריף (בלי הגרעינים)
  • 4 עלי דפנה
  • 6 גרגרי פלפל אנגלי
  • מים רותחים
  • חומץ
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. עיקור הצנצנת והכנת המרכיבים:

    • מעקרים צנצנת זכוכית עם מים רותחים.
    • שוטפים היטב את המלפפונים, השום, הפלפל החריף, עלי הדפנה והשמיר.
    • משרים את כל המרכיבים בקערה עם מים וקצת חומץ ל-10 דקות.
  2. ממלאים את הצנצנת:

    • מסננים את המים מהקערה ומסדרים את המלפפונים בצפיפות בצנצנת.
    • מוסיפים שיני שום, עלי דפנה ושמיר בין המלפפונים ובתחתית הצנצנת.
    • ממלאים את הצנצנת במים רותחים עד לכיסוי המלפפונים.
  3. מוסיפים תבלינים:

    • על כל כוס מים שנוספה לצנצנת, מוסיפים כפית גדושה של מלח ו-2-3 כפות חומץ.
    • סוגרים את המכסה היטב.
  4. ממתינים ומאחסנים:

    • משאירים את הצנצנת על השיש למשך 4 ימים, והופכים אותה פעם ביום לכמה דקות כדי שהמלח יתפזר באופן אחיד.
    • לאחר 4 ימים, מעבירים את הצנצנת למקרר, שם המלפפונים ימשיכו להחמיץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *