מקרוד ממכר: מתכון קל ומהיר עם סודות של סבתא

3.3/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

עוגיות מקרוד טוניסאיות (גרסה קלה)

זמן הכנה: כ-30 דקות זמן טיגון: כ-15 דקות סה"כ: כ-45 דקות

מצרכים:

לבצק:

  • 1 ק"ג סולת
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס שמן רותח
  • 1.5 כוסות מים

למילוי:

  • חבילת תמרים בוואקום
  • 1 כפית קינמון
  • מעט שמן

לסירופ:

  • 1 ק"ג סוכר
  • 3 כוסות מים
  • מיץ מלימון אחד

מתכונים נוספים

עוגיות אמסטרדם: המתכון הסודי נחשף!
5 דקות עבודה ויש לכם עוגיות אוזני פיל מדהימות
עוגיות דקות ללא קמח מתכון נדיר

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הסולת והסודה לשתייה. מוזגים את השמן הרותח על הסולת ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים. אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה. אם התערובת יבשה מדי, ניתן לרכך אותה מעט במיקרוגל.
  3. מרכיבים את העוגיות: מחלקים את הבצק לכמה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק ומורחים עליו שכבה דקה ואחידה של מילוי תמרים. מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות.
  4. מטגנים את העוגיות: מחממים שמן עמוק במחבת. מטגנים את פרוסות המקרוד עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  5. מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מערבבים את הסוכר, המים ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט.
  6. טובלים בסירופ: טובלים את העוגיות המטוגנות בסירופ החם ומניחים על צלחת הגשה.

בתאבון!

מתכון של מלי אסום וחיה אלבז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *