מרק בטטה וכרישה כמו במסעדות

מרק בטטה וכרישה כמו במסעדות
דרגו את המתכון

מרק בטטה וכרישה כמו במסעדות

מרק בטטה וכרישה הוא מנה קלאסית לחורף, שמחממת את הלב ומעוררת את החיך. המרק הוא בעל צבע כתום עז וטעם עשיר וממלא, הודות לבטטות הפופולריות והכרישה המעודנת.

מקור המתכון

מרק בטטה וכרישה הוא מנה עתיקה, ששורשיה באירופה ובאסיה. במקור, המרק היה מוכן עם ירקות זמינים באותה תקופה, כמו בטטות, כרישה, בצל, גזר ושום.

טיפים

  • לקבלת מרק סמיך יותר, ניתן להוסיף עוד קצת ציר עוף או ירקות.
  • ניתן להוסיף למרק גם ירקות נוספים, כמו גזר, שום או פטרוזיליה.
  • ניתן להוסיף למרק גם תבלינים נוספים, כמו כמון, קינמון או כורכום.

וריאציות ושיפורים

  • מרק בטטה וכרישה טבעוני: ניתן להחליף את ציר העוף בציר ירקות או במים.
  • מרק בטטה וכרישה ארומטי: ניתן להוסיף למרק עלי מרווה, טימין או אורגנו.
  • מרק בטטה וכרישה חריף: ניתן להוסיף למרק פלפל חריף קצוץ.

דרגת קושי בסולם קל בינוני קשה

קל-בינוני

זמן הכנה נדרש

כ-45 דקות

הצעות הגשה

  • מגישים את המרק חם עם פרוסות לחם או קרואסון.
  • ניתן להוסיף למרק גם גבינה מגוררת, כמו פרמזן או צ'דר.
  • ניתן להגיש את המרק עם כף שמנת מתוקה.

המרק הזה הוא מנה קלאסית טעימה ומנחמת, שכל אחד יכול להכין בבית. הוא מושלם לחורף קר, ויכול להפוך לארוחה עיקרית או מנת פתיחה.

יתרונות תזונתיים

הבטטות הן מקור מצוין לוויטמין A, אשלגן וסיבים תזונתיים. הכרישה היא מקור מצוין לוויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים.

סיכום

מרק בטטה וכרישה הוא מנה טעימה ומזינה, שכל אחד יכול להכין בבית. הוא מושלם לחורף קר, ויכול להפוך לארוחה עיקרית או מנת פתיחה.

מצרכים:

4 בטטות בינוניות לא קלופות

2 כרישות פרוסות ( רק החלק הלבן את העלים הירוקים הפנימיים יש לשמור לקישוט)

4 כוסות מרק צח ( אפשר מאבקת מרק)

מעט שמן זית לטיגון

מלח ופלפל לתיבול

מעט שמן כוסברה לקישוט (מתכון בהמשך)

אופן הכנה:

  1. אופים את הבטטות בתנור כשהן מכוסות בנייר כסף במשך שעה עד שיתרככו
  2. מצננים את הבטטות,קולפים ומועכים היטב,רצוי במעבד מזון.
  3. בסיר גדול מטגנים את פרוסות הכרישה במעט שמן עד שיזהיבו אך לא ישחימו.
  4. מעבירים כמחצית הכרישה למעבד מזון ומעבדים יחד עם מחית הבטטה.
  5. מחזירים את מחית הבטטות והכרישה לסיר,ובוחשים היטב,מוסיפים את המרק,בוחשים שוב,מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.
  6. מתקנים את התיבול במידת הצורך.

להגשה:

חותכים את העלים הירוקים של הכרישהלרצועות ארוכות ודקות ומניחים בקערה עם מי קרח למשך דקות אחדות.
הרצועות מסתלסלות ונראות כסרטי מתנה.מוזגים מן המרק הבחוש היטב לספל,מקשטים ברצועה מסולסלת אחת או יותר ומזליפים מעט שמן כוסברה מסביב.

לשמן כוסברה:

מצרכים:

צרור קטן של עלי כוסברה טריה

1 כוס שמן זית

קורט מלח גס

אופן הכנה:

מניחים את העלים,השמן והמלח גס במעבד מזון ומעבדים עד אשר העלים נקצצים היטב.

שומרים במקרר בצנצנת אטומה ומנערים לפני השימוש.

 

סרטון עם מתכון נוסף (לא המתכון שמופיע למעלה) למרק בטטה: