מתכון למרק בצל עשיר וטעים
המצרכים:
- 4-5 בצלים גדולים פרוסים וקצוצים גס
- 2 כפות חמאה או שמן לטיגון
- 3 כפות אבקת מרק בצל
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/3 כוס יין אדום יבש
- 1 כף רוטב סויה
אופן ההכנה:
- בסיר גבוה, טגן את הבצל בחמאה או שמן עד לשקיפות וחלקית הזהבה. ערבב כל הזמן.
- הוסף את היין וערבב היטב.
- הוסף לסיר 2-1/2 ליטר מים חמים (לא רותחים) מהולים מראש באבקת מרק בצל, אבקת מרק עוף ופלפל שחור. כמות הנוזלים יכולה להשתנות בהתאם לכמות הסועדים הרצויה.
- הוסף את רוטב הסויה וערבב היטב.
- הביא את המרק לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- העבר לאש הכי נמוכה ובשל כשעה וחצי. ערבב מדי פעם והשאיר מכסה חלקית פתוח.
הגשה:
מומלץ להגיש את המרק חם עם גבינת פרמזן מגוררת.
טיפ:
ניתן להוסיף למרק קרוטונים או לחם קלוי.
על המתכון:
מתכון פשוט וקל להכנה למרק בצל עשיר וטעים. מושלם לימי החורף הקרים.
Leave a Reply