מרק חרירה צמחוני משגע

מרק חרירה צמחוני משגע
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של צופית בן יוסף

מרק עשיר וטעים, מושלם לימי החורף הקרים!

מצרכים:

  • 2 בצלים קצוצים
  • כף שמן זית
  • 5-6 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 עגבניות קצוצות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • כוס וחצי עדשים חומים
  • כוס גרגירי חומוס (אפשר מקופסת שימורים)
  • כף מלח
  • כף כמון
  • כף פפריקה מתוקה בשמן
  • כפית פלפל שחור
  • כפית כורכום
  • אטריות (לא חובה)
  • קמח ומים או כף קורנפלור עם כוס מים (להסמכה, לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצלים בשמן זית עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הסלרי, העגבניות, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים.
  3. מוסיפים את התבלינים, העדשים והחומוס.
  4. מוסיפים 4-5 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  5. לקראת הסוף, מוסיפים אטריות (אם רוצים).
  6. אם רוצים להסמיך את המרק, מערבבים קמח עם מעט מים או כף קורנפלור עם כוס מים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מבשלים כרבע שעה נוספת.

בתאבון!