מתכון של צופית בן יוסף
מרק עשיר וטעים, מושלם לימי החורף הקרים!
מצרכים:
- 2 בצלים קצוצים
- כף שמן זית
- 5-6 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 עגבניות קצוצות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- כוס וחצי עדשים חומים
- כוס גרגירי חומוס (אפשר מקופסת שימורים)
- כף מלח
- כף כמון
- כף פפריקה מתוקה בשמן
- כפית פלפל שחור
- כפית כורכום
- אטריות (לא חובה)
- קמח ומים או כף קורנפלור עם כוס מים (להסמכה, לא חובה)
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצלים בשמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את הסלרי, העגבניות, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים, העדשים והחומוס.
- מוסיפים 4-5 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- לקראת הסוף, מוסיפים אטריות (אם רוצים).
- אם רוצים להסמיך את המרק, מערבבים קמח עם מעט מים או כף קורנפלור עם כוס מים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מבשלים כרבע שעה נוספת.
בתאבון!
Leave a Reply