מרק עדשים ירוקות עשיר

מרק עדשים ירוקות עשיר
3.9/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

מתכון מאת דגנית שינרסקי נחמן

מרק עדשים ירוקות טעים ומשביע, קל להכנה ומושלם לכל המשפחה.

מצרכים:

  • כוס וחצי עדשים ירוקות, שהושרו ונשטפו היטב (מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • גזר גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • כוס עלי כוסברה/שמיר/פטרוזיליה
  • כוס עלי סלרי קצוצים דק
  • 8-9 כוסות מים רותחים
  • תיבול: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. בסיר שמתאים למרק, נטגן במעט שמן את הבצל.
  2. נוסיף את הגזר ונערבב היטב.
  3. נוסיף את שיני השום ונערבב.
  4. נוסיף את כל שאר המצרכים ונערבב היטב.
  5. נמלא במים עד כ- 3/4 מהסיר.
  6. נבשל בערך כשעה.

הגשה:

מומלץ להוסיף עלים קצוצים של כוסברה מעל המרק להגשה.

טיפ:

ניתן להחליף את עלי הכוסברה/שמיר/פטרוזיליה בעלי תבלין אחרים שאוהבים, כמו נענע או אורגנו.

הערות:

מתכון זה הוא בסיסי וניתן להתאים אותו לטעם האישי. ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו קישוא, תפוח אדמה או דלעת, או להחליף את העדשים הירוקות בעדשים כתומות או אדומות.

בתיאבון!