מתכון מאת דגנית שינרסקי נחמן
מרק עדשים ירוקות טעים ומשביע, קל להכנה ומושלם לכל המשפחה.
מצרכים:
- כוס וחצי עדשים ירוקות, שהושרו ונשטפו היטב (מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם)
- 1 בצל גדול קצוץ
- גזר גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- כוס עלי כוסברה/שמיר/פטרוזיליה
- כוס עלי סלרי קצוצים דק
- 8-9 כוסות מים רותחים
- תיבול: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בסיר שמתאים למרק, נטגן במעט שמן את הבצל.
- נוסיף את הגזר ונערבב היטב.
- נוסיף את שיני השום ונערבב.
- נוסיף את כל שאר המצרכים ונערבב היטב.
- נמלא במים עד כ- 3/4 מהסיר.
- נבשל בערך כשעה.
הגשה:
מומלץ להוסיף עלים קצוצים של כוסברה מעל המרק להגשה.
טיפ:
ניתן להחליף את עלי הכוסברה/שמיר/פטרוזיליה בעלי תבלין אחרים שאוהבים, כמו נענע או אורגנו.
הערות:
מתכון זה הוא בסיסי וניתן להתאים אותו לטעם האישי. ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו קישוא, תפוח אדמה או דלעת, או להחליף את העדשים הירוקות בעדשים כתומות או אדומות.
בתיאבון!
Leave a Reply