מרק מנחם, עשיר וטעים במיוחד!
מצרכים:
- כוס עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 גזרים, קצוצים דק
- כ-10 גבעולי סלרי (עלים וגבעולים), קצוצים דק
- 2 כפות בורגול דק
- 2 כפות שמן
- כף אבקת מרק עוף
- רבע כפית פלפל שחור
- 2 ליטר מים
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- משרים את עלי וגבעולי הסלרי במים ומסננים.
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
- מטגנים את הבצל כ-2-3 דקות עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר והסלרי הקצוצים ומערבבים כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את העדשים הכתומות, אבקת מרק עוף ופלפל שחור. מערבבים היטב.
- מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות.
- מוסיפים את הבורגול ועלי הסלרי הקצוצים (אפשר להוסיף גם שמיר או פטרוזיליה).
- מבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מתקנים תיבול עם מלח לפי הטעם.
בתאבון!
על המתכון:
מרק עדשים כתומות הוא מנה קלאסית ומנחמת במטבח הישראלי, ובגרסה הזו של יפה וקס ברקו הוא מקבל טוויסט טעים במיוחד עם תוספת של בורגול וירקות. המרק הזה הוא דרך נהדרת להתחמם בימי החורף הקרים, והוא גם מזין ובריא.
Leave a Reply