מרק עוף עשיר עם ירקות וגריסים

מרק עוף עשיר עם ירקות וגריסים
4/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

מאת מיכל לחמי

מרק עוף וירקות משביע ומנחם שמתאים לכל ימות השנה, במיוחד לימים קרירים. הגריסים מוסיפים למרק מרקם עשיר ותחושת שובע.

מצרכים:

  • כוס גריסים
  • בצל קצוץ
  • גזר חתוך לקוביות
  • דלורית חתוכה לקוביות
  • קישוא חתוך לקוביות
  • תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • ראש סלרי (כמה קוביות)
  • פטרוזיליה (רבע צרור)
  • מעט שמיר (אופציונלי)
  • כף אבקת מרק בצל
  • מעט כורכום
  • מלח
  • 2 כרעיים עוף חצויות או כנפיים

אופן הכנה:

  1. חותכים את כל הירקות ועלי הסלרי והפטרוזיליה.
  2. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את העוף והירקות.
  3. מוסיפים את התבלינים ולאחר מכן מים רותחים עד 3/4 סיר.
  4. מביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים כוס גריסים מסוננים לאחר השריה של חצי שעה במים.
  6. מערבבים ומבשלים על אש קטנה שעה או שעה ורבע.

בתאבון!