מאת מיכל לחמי
מרק עוף וירקות משביע ומנחם שמתאים לכל ימות השנה, במיוחד לימים קרירים. הגריסים מוסיפים למרק מרקם עשיר ותחושת שובע.
מצרכים:
- כוס גריסים
- בצל קצוץ
- גזר חתוך לקוביות
- דלורית חתוכה לקוביות
- קישוא חתוך לקוביות
- תפוח אדמה חתוך לקוביות
- ראש סלרי (כמה קוביות)
- פטרוזיליה (רבע צרור)
- מעט שמיר (אופציונלי)
- כף אבקת מרק בצל
- מעט כורכום
- מלח
- 2 כרעיים עוף חצויות או כנפיים
אופן הכנה:
- חותכים את כל הירקות ועלי הסלרי והפטרוזיליה.
- מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את העוף והירקות.
- מוסיפים את התבלינים ולאחר מכן מים רותחים עד 3/4 סיר.
- מביאים לרתיחה.
- מוסיפים כוס גריסים מסוננים לאחר השריה של חצי שעה במים.
- מערבבים ומבשלים על אש קטנה שעה או שעה ורבע.
בתאבון!
Leave a Reply