מרק קובה דלעת משגע לשבת

4.2/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

מצרכים

לקובות:

  • 1 כוס סולת
  • 1 כף שמן
  • מעט מלח
  • ½ כוס מים בערך, להוסיף בהדרגה עד לבצק גמיש למגע

למלית:

  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • כרפס קצוץ
  • 1 בצל מגורר
  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט
  • מעט בהרט

למרק:

  • 1 בצל גדול
  • 1 עגבניה
  • 700 גרם דלעת קוביות
  • 1 כרפס קצוץ
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה

מתכונים נוספים

קובה סלק מתכון נדיר של תומר תומס
קובה בורגול מטוגנת מתכון של פעם בחיים
קובה סלק מתכון מנצח

אופן הכנה

  • לערבב את כל המרכיבים לקובות ואז להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח גמיש ורך.
  • להניח בצד למשך 10-15 דקות.
  • לערבב את כל מרכיבי המלית יחד.
  • להרטיב את הידיים לקחת מעט מהבצק ולשטח על כף היד.
  • למלא בבשר ואז לסגור ולגלגל.

להכנת המרק:

  • לקצוץ בצל אחד גדול ולטגן אותו עם מעט שמן.
  • לקצוץ עגבנייה ולהוסיף לסיר ואז להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
  • להוסיף קוביות דלעת וכרפס קצוץ ולתבל בארבע כפות גדושות רסק עגבניות, 2 כפות סילאן, כף סוכר, מיץ מלימון אחד, אבקת מרק עוף וכף גדושה פפריקה מתוקה. לבדוק תיבול ולתקן אם צריך.
  • להנמיך את האש ונבשל כחצי שעה עד לריכוך הירקות.
  • להוסיף את הקובות, לכסות ולבשל עוד כרבע שעה. המרק מוכן כשהקובות צפות.

מתכון של כרמית דהאן.

מרק קובה דלעת: חם, טעים ומנחם

מרק קובה דלעת הוא מנה קלאסית מהמטבח העיראקי, שמשלבת את הטעמים העשירים של קובות בשר רכות עם דלעת מתוקה ומרק עשיר.

מתכון זה קל להכנה יחסית ומתאים לכל המשפחה.

הנה כמה שאלות ותשובות נפוצות על המרק:

מהם היתרונות של הכנת מרק קובה דלעת?

  • מרק בריא ומזין: מרק קובה דלעת עשיר בירקות, ויטמינים ומינרלים. הדלעת מכילה ויטמין A, ויטמין C, סיבים תזונתיים ועוד.
  • מנה משביעה: הקובות עשויות מבשר טחון וסולת, מה שהופך אותן למנה משביעה ומספקת אנרגיה.
  • מתאים לכל המשפחה: מרק קובה דלעת אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד.
  • קל להכנה: המתכון פשוט יחסית ואינו דורש מיומנויות בישול מיוחדות.
  • מתאים לכל עונות השנה: מרק קובה דלעת הוא מנה נהדרת לחורף קר, אך ניתן להגיש אותו גם בימים קרירים יותר באביב ובסתיו.

מהם הטיפים להכנת מרק קובה דלעת מושלם?

  • השתמשו בדלעת טרייה ואיכותית.
  • בחרו בשר טחון טרי ושומני.
  • תבלו את המרק בנדיבות לפי הטעם האישי.
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים למרק, כגון גזר, תפוח אדמה או בטטה.
  • חשוב לבשל את הקובות עד שהן רכות מבפנים.
  • ניתן להגיש את המרק עם פטרוזיליה קצוצה או כוסברה.

למה כדאי להכין את המתכון הזה?

מרק קובה דלעת הוא מנה טעימה, מזינה ומשביעה, שקל להכין ומתאימה לכל המשפחה.

הוא מושלם לארוחת צהריים או ערב חמה ומנחמת, ומהווה דרך נהדרת ליהנות מהטעמים העשירים של המטבח העיראקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *