מתכון קל וטעים למרק שעועית לבנה עם נגיעות נוסטלגיות
מאת: שולי אסולין קראסין
מצרכים
- 1 קילו שעועית לבנה יבשה
- ½ קילו בשר בקר עם קצת שומן (חתוך לקוביות ומקומח קלות)
- ½ כוס רסק עגבניות
- 12 שיני שום (מקולפות)
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור (או ¼ כפית פלפל לבן)
- 4 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות פפריקה חריפה
- 2 כפות כמון
- ¼ כוס כוסברה (קצוצה)
אופן ההכנה
- שוטפים את השעועית, משרים במים רותחים למשך הלילה.
- מסננים, מעבירים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש בינונית כשעה, מוסיפים שום ומבשלים חצי שעה נוספת.
- במחבת, משחימים את קוביות הבשר מקומחות קלות.
- מוסיפים את הבשר לסיר השעועית, מבשלים שעה נוספת.
- מוסיפים תבלינים ורסק עגבניות, מבשלים 20 דקות נוספות.
- מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.
הערות וטיפים
- לבדוק את רכות השעועית על ידי מעיכה בין האצבעות.
- ניתן להכין את המרק ללא בשר, ולהוסיף אבקת מרק ירקות.
- להעשרת הטעם, ניתן להוסיף ירקות כמו גזר וסלרי.
Leave a Reply