מרק שעועית של סבתא

מרק שעועית של סבתא
3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון קל וטעים למרק שעועית לבנה עם נגיעות נוסטלגיות

מאת: שולי אסולין קראסין

מצרכים

  • 1 קילו שעועית לבנה יבשה
  • ½ קילו בשר בקר עם קצת שומן (חתוך לקוביות ומקומח קלות)
  • ½ כוס רסק עגבניות
  • 12 שיני שום (מקולפות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור (או ¼ כפית פלפל לבן)
  • 4 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 2 כפות כמון
  • ¼ כוס כוסברה (קצוצה)

אופן ההכנה

  1. שוטפים את השעועית, משרים במים רותחים למשך הלילה.
  2. מסננים, מעבירים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים על אש בינונית כשעה, מוסיפים שום ומבשלים חצי שעה נוספת.
  4. במחבת, משחימים את קוביות הבשר מקומחות קלות.
  5. מוסיפים את הבשר לסיר השעועית, מבשלים שעה נוספת.
  6. מוסיפים תבלינים ורסק עגבניות, מבשלים 20 דקות נוספות.
  7. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.

הערות וטיפים

  • לבדוק את רכות השעועית על ידי מעיכה בין האצבעות.
  • ניתן להכין את המרק ללא בשר, ולהוסיף אבקת מרק ירקות.
  • להעשרת הטעם, ניתן להוסיף ירקות כמו גזר וסלרי.
Exit mobile version