2.9/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול
המתכון של שושי יעקב
על המרק: מתכון מהיר וקל למרק תימני מסורתי ועשיר בטעמים. מושלם לימי חורף קרים או סתם כשמתחשק ארוחה חמה ומשביעה.
צילום מנה:
מצרכים:
- 6 שוקיים עוף או 3 כרעיים חצויים
- 4 תפוחי אדמה
- בצל חצוי
- 2 כפות חוויג’ למרק
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- חצי כפית פלפל שחור
- צרור כוסברה קצוץ
אופן ההכנה:
- מרתיחים את חתיכות העוף בסיר עם מים, ולאחר מכן מסירים אותן ושוטפים אותן היטב.
- מחליפים את המים בסיר ומחזירים את העוף.
- מוסיפים את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות גדולות והבצל החצוי.
- מוסיפים את התבלינים: חוויג’ למרק, אבקת מרק עוף ופלפל שחור.
- מוסיפים את צרור הכוסברה הקצוץ.
- מבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שתפוחי האדמה והעוף מתרככים.
- ניתן להוסיף לימון סחוט בצלחת בעת ההגשה.
בתאבון!
טיפ: התימנים נוהגים להגיש את המרק עם חילבה ולחוח.
Leave a Reply