מתכון של רזיאל אחרק
מרק תימני עשיר, חם ומנחם עם ניחוחות תבלינים נפלאים. מושלם לארוחת צהריים או ערב משפחתית. מוגש באופן מסורתי עם חילבה ולחוח.
מצרכים:
- קילו חלקי עוף (כרעיים או כנפיים, מומלץ לערבב)
- 2 בצלים
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
- כף כוסברה יבשה
- צרור כוסברה
- כף אבקת מרק עוף
- 1-2 כפות חוויג’ למרק
- כפית מלח
- כף קמח
אופן ההכנה:
- מרתיחים את חלקי העוף במים ומסננים.
- בסיר המרק, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את התבלינים (מלבד קמח ומרק עוף), תפוחי האדמה והמים.
- מוסיפים את חלקי העוף.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
- מערבבים את הקמח ומרק העוף עם רבע כוס מים ומוסיפים למרק.
- ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה עד להסמכת המרק.
בתאבון!
Leave a Reply