מרק תימני – חוויה של טעמים

מרק תימני - חוויה של טעמים
3.4/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

מתכון של רזיאל אחרק

מרק תימני עשיר, חם ומנחם עם ניחוחות תבלינים נפלאים. מושלם לארוחת צהריים או ערב משפחתית. מוגש באופן מסורתי עם חילבה ולחוח.

מצרכים:

  • קילו חלקי עוף (כרעיים או כנפיים, מומלץ לערבב)
  • 2 בצלים
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
  • כף כוסברה יבשה
  • צרור כוסברה
  • כף אבקת מרק עוף
  • 1-2 כפות חוויג’ למרק
  • כפית מלח
  • כף קמח

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את חלקי העוף במים ומסננים.
  2. בסיר המרק, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את התבלינים (מלבד קמח ומרק עוף), תפוחי האדמה והמים.
  4. מוסיפים את חלקי העוף.
  5. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
  6. מערבבים את הקמח ומרק העוף עם רבע כוס מים ומוסיפים למרק.
  7. ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה עד להסמכת המרק.

בתאבון!