גוזלמה טורקי אמיתי: מתכון אותנטי וקל להכנה
זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לבצק:
- 1/2 קילו קמח
- 2 גביעי שמנת חמוצה (500 מ"ל)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
למילוי:
- 1 חבילה עלי תרד (שטופים וקצוצים)
- 150 גרם גבינת פטה
- 100 גרם גבינת חמד
- 200 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- (אופציונלי) אגוז מוסקט מגורד
מתכון לגוזלמה
מתכונים נוספים
גוזלמה מהיר מתכון משגע
גוזלמה ללא יוגורט : מתכון מעלף
מאפה גבינות בולגרית – כזה עוד לא טעמתם
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק:
- בקערה גדולה, ללוש את כל מרכיבי הבצק (קמח, שמנת חמוצה, שמן זית ומלח) עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים למגע.
- כסו את הבצק בניילון נצמד והניחו בצד למנוחה של כ-20 דקות.
-
הכנת המילוי:
- בקערה נפרדת, גרדו את כל הגבינות וערבבו אותן היטב.
- הוסיפו את התרד הקצוץ לתערובת הגבינות וערבבו שוב.
- (אופציונלי) הוסיפו אגוז מוסקט מגורד לתערובת הגבינות והתרד.
-
הרכבת הגוזלמה:
- חלקו את הבצק ל-3 חלקים שווים.
- גלגלו כל חלק לגליל ארוך וחתכו ממנו עיגולים בגודל הרצוי (כ-10 ס"מ קוטר).
- רדדו כל עיגול בצק על משטח מקומח קלות לעלה דק.
- הניחו כף גדושה מהמילוי במרכז עלה הבצק.
- קפלו את שולי הבצק מעל המילוי וצבט אותם היטב מכל הצדדים כדי לסגור את הגוזלמה.
-
טיגון הגוזלמה:
- חממו מחבת גדולה על אש בינונית.
- טפטפו מעט שמן זית למחבת.
- הניחו את הגוזלמה במחבת וטגנו במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהגוזלמה מזהיבה ופריכה.
- חזרו על התהליך עם שאר הגוזלמות.
מתכון של אילנה לוי
Leave a Reply