מתכון לדונאטס אווריריים מבצק מושלם – קלים כמו נוצה
זמן הכנה: 30 דקות זמן התפחה: שעה וחצי זמן טיגון: 10-15 דקות דרגת קושי: קל
מתכון לדונאטס מבצק מושלם, קל להכנה, אווריריים כמו נוצה ומתאימים במיוחד לטיגון בשמן עמוק.
מצרכים:
- 1 קילו קמח מנופה
- ½ כוס סוכר
- 1 כף פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים L
- קורט מלח
- 50 גרם שמרים טריים
- 3 ¼ כוסות מים פושרים או חלב
- 3 כפות שמן
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד חלב, מריר או לבן
- 1 מיכל שמנת מתוקה
פרק #052 מתכון לדונאטס – דונאטס במולטיקייק
מתכונים נוספים
גביעי מוס שוקולד חלביים – קינוח מושלם לאירוח
עוגת שוקולד עסיסית עם גנאש שוקולד עשיר
עוגת בראוניז וקדאיף – קינוח חלומי ומרשים
אופן ההכנה:
-
לישת הבצק:
- בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים.
- לשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש.
-
התפחה ראשונה:
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
-
עיצוב וטיגון:
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעובי של כ-1.5 ס"מ.
- קורצים עיגולים מהבצק ובעזרת קורצן קטן יותר יוצרים חור במרכז כל עיגול.
- מניחים כל דונאטס על ריבוע נייר אפייה ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
- מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק וחם (170-180 מעלות) עד להזהבה, תוך כדי הרמתם בעזרת נייר האפייה.
- מוציאים את הדונאטס מהשמן ומניחים על נייר סופג.
-
הכנת הציפוי:
- ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה.
- טובלים את הדונאטס בציפוי ומקשטים כרצונכם.
הערות וטיפים:
- מומלץ להניח את נייר האפייה על משטח השיש ומעל את הדונאטס כדי לתת להם לתפוח.
- בעת הטיגון, מניחים את הדונאטס לתוך השמן בעזרת שתי הידיים תוך כדי החזקת נייר האפייה, כדי לשמור על צורתם.
- לאחר מכן, בעדינות, מושכים את הנייר החוצה בעזרת מלקחיים.
מתכון של רונית פרץ
Leave a Reply