חומרים
- 4 תפוחי אדמה עם הקליפה
- 4 שיני שום כתושות
- 4 כפות רוטב ספייסי צ'ילי סידרה אסיתית חדשה של אוסם
- 2 כפיות מיונז
- 3 כפות שמן זית
- מלח קורט
- 1 כפית פפריקה
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- רוטב רימונים לפי הטעם
מתכון הום פרייז מושלם בתנור! קוביות תפוחי אדמה ברוטב חמאה וצ'ילי (ללא טיגון עמוק)
מתכונים נוספים
קציצות קולורבי ותפוחי אדמה פשוט מעדן
בוריקה תפוח אדמה מתכון משגע
מתכון לביבות כרישה ותפוח אדמה שאתם חייבים לנסות
שלבי הכנה
-
נחתוך את קצוות התפוח אדמה ונקבל תפוח אדמה ריבוע.
-
נפרוס ונחתוך לקוביות קטנות – ונניח בקערה.
-
את קוביות תפוחי האדמה נרתיח בסיר כמעט עד הסוף, כלומר עד שמתרככים אבל לא מתחילים להתפרק. לאחר מכן נסנן וניתן לתפוחי אדמה להתקרר (שלב זה חשוב כדי לקבל פריכות מקסימלית).
-
להוסיף את המרכיבים ושאר התבלינים (חוץ מהרוטב) ולערבב את תכולת הקערה.
-
להעביר לתבנית עם נייר אפייה – בלי לכסות את התבנית.
-
להכניס לאפייה בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שיקבלו הזהבה יפה (אבל לא ישחימו מדי!) התנור נותן לנו בעצם את האפקט של הטיגון בזכות הציפוי בשמן זית.
-
לפזר מעל פלפל שחור גרוס ונזליף מעט רוטב רימונים.
מתכון של אריאלה גולדמן.
הום פרייז בתנור: שאלות ותשובות ותשובות
ש: למה כדאי להכין הום פרייז בתנור במקום בטיגון עמוק?
ת: הכנת הום פרייז בתנור היא אלטרנטיבה בריאה בהרבה לטיגון עמוק. היא דורשת הרבה פחות שמן, מה שהופך אותה לבחירה דלת קלוריות ושומן. בנוסף, אפייה בתנור מאפשרת לפזר את תפוחי האדמה באופן שווה על התבנית, מה שמבטיח שהם יקבלו פריכות מושלמת מכל הצדדים.
ש: האם אני יכול להשתמש בכל סוג של תפוח אדמה להום פרייז בתנור?
ת: כן, אפשר להשתמש במגוון סוגי תפוחי אדמה להכנת הום פרייז בתנור. עם זאת, זנים מסוימים מתאימים יותר מאחרים. תפוחי אדמה בעלי תכולת עמילן גבוהה, כמו רוסטי, מתאימים במיוחד מכיוון שהם הופכים לפריכים מבחוץ ורכות מבפנים.
ש: האם אפשר לתבל את ההום פרייז בתבלינים שונים?
ת: בהחלט! הום פרייז בתנור הם תבשיל רב-תכליתי שניתן לתבל אותו במגוון טעמים. פפריקה, שום, בצל, אורגנו, רוזמרין, טימין, וכמון הם רק כמה מהתבלינים שמשתלבים היטב עם תפוחי אדמה. אפשר גם להוסיף גבינת פרמזן מגורדת או עשבי תיבול טריים לקראת סוף האפייה לקבלת טעם נוסף.
ש: האם אני יכול להכין הום פרייז בתנור מראש?
ת: בהחלט! אפשר לקצוץ את תפוחי האדמה ולתבל אותם מראש, ולאחסן אותם במקרר עד שתהיו מוכנים לאפות אותם. זה יכול לחסוך זמן ומאמץ, במיוחד אם אתם מתכננים ארוחה גדולה.
ש: האם יש טיפים להשגת הום פרייז פריכים במיוחד בתנור?
ת: כן, יש כמה טריקים להכנת הום פרייז פריכים במיוחד בתנור:
- ייבוש תפוחי האדמה: לאחר חיתוך תפוחי האדמה, טפחו עליהם בעדינות עם מגבת נייר כדי לספוג עודפי לחות. זה יעזור להם להפוך לפריכים יותר בתנור.
- שימוש בשמן זית: זילוף של שמן זית על תפוחי האדמה יעזור להם להשחים ולהפוך לפריכים.
- אפייה בחום גבוה: אפייה בחום גבוה (200-220 מעלות צלזיוס) תבטיח שתפוחי האדמה יקבלו את הפריכות הרצויה.
- אל תדחסו את תפוחי האדמה: ודאו שאתם מפזרים את תפוחי האדמה באופן שווה על התבנית, ולא דוחסים אותם. זה יבטיח שהם יקבלו חום מכל הצדדים ויהפכו לפריכים באופן שווה.
למה כדאי להכין הום פרייז בתנור?
הום פרייז בתנור הם תוספת טעימה, רב-תכליתית ובריאה שניתן להתאים אותה לכל טעם. בין אם אתם מארחים ארוחת ערב, מחפשים תוספת מהירה וקלה לארוחת הצהריים, או פשוט רוצים ליהנות מנשנוש טעים, הום פרייז בתנור הם בחירה מצוינת. הם פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, ומתפוצצים בטעם.
Leave a Reply