מתכון לחמניות באן ביתיות כמו באולמות במילוי בשר מפורק ברוטב טריאקי מתקתק

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

זמן הכנה: 4 שעות (כולל התפחות) דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לחמניות:

  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף אחת)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית חומץ
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 350 מ"ל מים (בערך כוס וחצי)
  • 2 כפות שמן צמחי

בשר:

  • 1 ק"ג בשר מספר 2 חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כף שטוחה מלח

רוטב:

  • 1 כוס רוטב טריאקי
  • ½ כוס רוטב סויה
  • ½ כוס מייפל / דבש / סילאן
  • 1 ½ כפית צ'ילי גרוס
  • קצת פלפל שחור

רוטב ללחמניות:

  • רוטב שום
  • רוטב אלף האיים
  • קצת צ'ילי מתוק
  • קצת טבסקו

תוספות:

  • חסה
  • חמוצים

אופן הכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, ללוש יחד את כל מרכיבי הבצק במשך 2 דקות במהירות נמוכה ו-10 דקות במהירות בינונית. הבצק צריך להיות לח אך לא דביק.
  2. התפחה ראשונה: ליצור כדור מהבצק ולהניח בקערה משומנת. לכסות במגבת ולהתפיח כשעה וחצי במקום חמים (אפשר בתנור שחומם ל-30 מעלות וכובה) עד להכפלת הנפח.
  3. עיצוב הלחמניות: לחלק את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם. להניח על ניירות אפיה ולהתפיח 40 דקות נוספות.
  4. בישול הבשר: בסיר גדול, לבשל את הבשר במים רותחים ו-1 כף מלח במשך 3.5 שעות עד לריכוך מלא. לפרק את הבשר המבושל בעזרת מזלג.
  5. הכנת הרוטב: לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה ולשפוך על הבשר המפורק.
  6. אידוי הלחמניות: לאדות את הלחמניות במכשיר אידוי או בסיר אידוי מאולתר במשך 15 דקות.
  7. הרכבת המנה: לפתוח את הלחמניות המאודות, למרוח ברוטב שום ואלף האיים, להוסיף חסה, חמוצים ובשר מפורק ברוטב.

טיפ: ניתן להוסיף תיבול לבשר לפי הטעם (כגון שום גבישי, פפריקה, כמון).

בתיאבון!

מתכון של שחר נחמיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *