מתכון לסושי ביתי מושלם – קל להכנה וטעים בטירוף

מתכון לסושי ביתי מושלם - קל להכנה וטעים בטירוף
3.7/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

מתכון לסושי ביתי מושלם – קל להכנה וטעים בטירוף

זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

  • 1 כוס אורז לסושי
  • 1 3/4 כוסות מים רותחים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית מלח
  • דג טונה מקופסא, מעורבב עם מיונז
  • אצות נורי
  • ירקות לבחירה (גזר, מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, עירית, בטטה)

מתכונים נוספים

סושי ביתי כמו במסעדה: מתכון גורמה שיפתיע את כולם
רוטב טריאקי המתכון המושלם
שניצל קריספי במיוחד מתכון של פעם בחיים

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את האורז: שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים.

  2. מבשלים את האורז: מבשלים את האורז עם המים הרותחים בסיר מכוסה במשך 20 דקות.

  3. מכינים את החומץ המתובל: בסיר קטן, מערבבים סוכר, חומץ ומלח ומחממים על אש גבוהה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.

  4. מתבלים את האורז: כשהאורז מוכן, מוסיפים את החומץ המתובל ומערבבים היטב. מניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.

  5. מכינים את הסושי:

    • מניחים אצת נורי על משטח עבודה (ניתן להשתמש במחצלת במבוק לגלגול).
    • מורחים שכבה דקה של אורז על האצה, ומשאירים שוליים קטנים ללא אורז.
    • מניחים במרכז האורז את המילוי הרצוי (טונה עם מיונז ו/או ירקות).
    • מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת או בזהירות בידיים, מהדקים היטב.
    • חותכים את הרול לפרוסות ומגישים.

מתכון של נטשה ויינר

Exit mobile version