מתכון לעוגה בטעם חלבה – רכה וטעימה במיוחד

עוגת חלבה מתכון נדיר
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת חלבה

המתכון מאת: אילנה בוכריס

מצרכים:

  • 3 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס סוכר חום (או לבן)
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • כפית תמצית וניל
  • כף קינמון
  • 100 גרם חלבה מפוררת או 3 כפות ממרח חלבה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר, מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר החום והסוכר הלבן, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את יתר החומרים לפי הסדר, תוך כדי ערבוב.
  3. לאחר שהבלילה אחידה, מעבירים לתבנית משומנת היטב.

תבניות מתאימות:

  • תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ
  • סיר פלא
  • 2 תבניות אינגליש קייק

טיפ: פזרו מעט סוכר חום מעל הבלילה בתבנית.

אפייה:

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  2. אופים כ-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

הגשה:

  • כשמתקררת, מוציאים את העוגה מהתבנית.
  • ניתן להוסיף מייפל כשהעוגה עדיין חמה, אך גם ללא תוספות היא יוצאת מעולה וטעימה. 💕

בתיאבון! 🍰