עוגת ביסקוויטים קרה ללא אפייה
מצרכים:
- 300 גרם ביסקוויטים פתיבר
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (38%)
- 250 גרם גבינה לבנה (9%)
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1/4 כוס חלב
- 100 גרם שוקולד מריר
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- ביסקוויטים פתיבר לקישוט (אופציונלי)
תבנית:
- רינג 20X20 ס"מ
הוראות הכנה:
- הכנת התבנית: עטפו את תחתית הרינג בנייר אפייה ונייר כסף.
- שכבת ביסקוויטים ראשונה: טבלו את הביסקוויטים בחלב וסדרו בתחתית הרינג.
- הכנת קרם הגבינה: בקערת המיקסר, הקציפו את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, אינסטנט פודינג וניל והחלב עד לקבלת קצפת יציבה. הוסיפו את הגבינה וערבלו עד לאיחוד.
- הרכבת העוגה:
- שפכו מחצית מהקרם על שכבת הביסקוויטים הראשונה ויישרו.
- סדרו שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב.
- שפכו את יתרת הקרם ויישרו.
- סדרו שכבה אחרונה של ביסקוויטים טבולים בחלב.
- הקפאה: הכניסו את העוגה למקפיא לשעה.
- הכנת הגנאש:
- במיקרוגל, חממו את השמנת המתוקה 30 שניות.
- הוסיפו את השוקולד המריר וחממו 30 שניות נוספות.
- ערבבו היטב עד לקבלת גנאש חלק. במידת הצורך, חממו עוד כמה שניות וערבבו שוב.
- ציפוי: שפכו את הגנאש על העוגה הקפואה ויישרו.
- קישוט והתייצבות: קשטו בביסקוויטים פתיבר (אופציונלי) והכניסו למקרר ללילה להתייצבות.
מתכון של חופית אלמקייס.
Leave a Reply