מתכון לעוגת סברינה רטובה ועסיסית – קלה להכנה

3.9/5 - למתכון דירוג של 16 חובבי בישול

מתכון לעוגת סברינה רטובה ועסיסית – קלה להכנה

זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 20 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 בקבוק קטן רום
  • 2 כפות ריבת תות שדה

לעוגה:

  • 7 ביצים
  • 7 כפות סוכר
  • 7 כפות סולת או פירורי לחם לבן
  • 7 כפות שמן
  • 7 כפות קמח תופח
  • קורט מלח
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 סוכר וניל

לקצפת:

  • 2 מיכלי קצפת צמחית
  • 2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

  • דובדבנים מסוכרים
  • או:
    • 2 שמנת מתוקה
    • 1/4 כוס סוכר
    • 1 אינסטנט פודינג וניל

מתכונים נוספים

עוגיות מלוחות נדירות ללא ביצים וללא מרגרינה
עוגיות דקות ללא קמח מתכון נדיר

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסירופ:

    • בסיר, מבשלים מים וסוכר על הגז במשך 20 דקות.
    • מכבים את הגז, מוסיפים רום וריבה ומערבבים היטב. מצננים.
  2. מכינים את העוגה:

    • מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב.
    • מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף.
    • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלמונים בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
    • מוסיפים שמן בזרם דק וממשיכים להקציף.
    • מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים (סולת או פירורי לחם, קמח תופח, אבקת אפייה, סוכר וניל).
    • מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים קלות במיקסר ולאחר מכן מקפלים בעדינות ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
    • משמנים תבנית אפייה (או תבניות אישיות) ויוצקים את הבלילה.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  3. מרטיבים את העוגה:

    • מוציאים את העוגה מהתנור ומיד מרטיבים אותה בנדיבות עם מים מהברז בעזרת כף.
    • לאחר שהעוגה התקררה מעט, מרטיבים שוב, הפעם עם הסירופ שהכנו.
  4. מכינים את הקצפת:

    • מקציפים קצפת צמחית עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
    • מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
  5. מקשטים ומגישים:

    • מזלפים קצפת על העוגה ומקשטים בדובדבנים מסוכרים.
    • לחילופין, ניתן להכין קצפת משמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל ולהשתמש בה לקישוט.

מתכון של שרה יוסף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *