מתכון לעוגת שמרים שוקולד מושחתת

2.3/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

עוגות שמרים קלועות במילוי שוקולד

זמן הכנה: כ-3 שעות (כולל התפחות) זמן אפייה: 25 דקות

מצרכים לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים חמימים
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 1 כפית גדושה משפר אפייה
  • 2 שקיקי סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים יבשים

מצרכים למילוי שוקולד:

  • ¾ כוס קקאו
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף קינמון (אופציונלי)
  • 1 כפית תמצית רום
  • 4 כפות אבקת שוקו
  • פצפוצי שוקולד לבן (אופציונלי)

מצרכים לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף גדושה דבש
  • 2 שקיקי סוכר וניל

מתכונים נוספים

עוגת גבינה שמרים מתכון נדיר
עוגת שמרים נוטלה ביתית: מתכון מושחת וממכר
עוגת שמרים שוקולד עם מילוי מפנק: שילוב טעמים שיפיל אתכם מהרגליים

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר, ללוש יחד את כל מצרכי הבצק במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. לכסות את הקערה ולהתפיח כשעתיים לפחות.
  2. הכנת המילוי: בקערה נפרדת, לערבב את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. ניתן להוסיף פצפוצי שוקולד לבן.
  3. הכנת הסירופ: בסיר קטן, לבשל את כל מצרכי הסירופ יחד עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט. להסיר מהאש ולהניח בצד.
  4. עיצוב העוגות: לאחר ההתפחה, לחלק את הבצק ל-6 כדורים שווים. לרדד כל כדור למלבן דק, למרוח שכבה נדיבה מהמילוי ולגלגל לרולדה הדוקה. לחתוך כל רולדה ל-4 חלקים שווים ולקלוע לצמה. להניח את הצמות בתבניות אינגליש קייק משומנות. לכסות ולהתפיח כ-40 דקות נוספות.
  5. אפייה: לחמם תנור ל-200 מעלות. למרוח בעדינות את העוגות בביצה טרופה מעורבבת עם כף סוכר. לאפות כ-25 דקות עד הזהבה.
  6. סירופ: מיד לאחר האפייה, להשקות בנדיבות את העוגות החמות בסירופ החם.

טיפ: ניתן להכין מהבצק גם סינרולים, קרואסונים או מאפים אחרים לפי טעמכם.

בהצלחה!

מתכון של אורה ארגוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *