מתכון לעוגת תפוחים של פעם

עוגת תפוחים בתבנית אינגליש קייק
3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון לעוגת תפוחים נוסטלגית

מאת: חני קונאשוילי

עוגה פשוטה וטעימה שמתאימה לכל אירוע – עם 3 תפוחים בלבד וכמה דקות פנויות, תכינו עוגת תפוחים מושלמת!

מצרכים

  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל) – ניתן להחליף בקרם קוקוס או מיץ תפוזים לפרווה
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 3 תפוחים (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
  • גרידת לימון (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  1. בקערה, ערבבו ביצים וסוכר עד לקבלת קצף מעט תפוח.
  2. הוסיפו בהדרגה את יתר המרכיבים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה. הימנעו מערבוב יתר.
  3. חתכו את התפוחים לקוביות קטנות (מומלץ להשתמש בתפוחים ירוקים או זהובים מתוקים, אך ניתן לבחור בכל סוג שתעדיפו).
  4. הפרישו חלק מהתפוחים לקישוט, ואת השאר שלבו בתערובת. ערבבו בעדינות.
  5. רפדו את התבנית בנייר אפייה ורססו בספריי שמן.
  6. חלקו את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק. פזרו את קוביות התפוחים שהשארתם בצד מעל התערובת.
  7. אפו בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (טורבו) עד להזהבה מלאה.

הערה:

מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר, עם אבקת סוכר מלמעלה, או לצד כוס תה חם.

מתכון נוסף של עוגת תפוחים:

בתיאבון! 🍎