מתכון לעוגת תפוחים נוסטלגית
מאת: חני קונאשוילי
עוגה פשוטה וטעימה שמתאימה לכל אירוע – עם 3 תפוחים בלבד וכמה דקות פנויות, תכינו עוגת תפוחים מושלמת!
מצרכים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- קורט מלח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל) – ניתן להחליף בקרם קוקוס או מיץ תפוזים לפרווה
- 2 וחצי כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 3 תפוחים (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
- גרידת לימון (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- בקערה, ערבבו ביצים וסוכר עד לקבלת קצף מעט תפוח.
- הוסיפו בהדרגה את יתר המרכיבים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה. הימנעו מערבוב יתר.
- חתכו את התפוחים לקוביות קטנות (מומלץ להשתמש בתפוחים ירוקים או זהובים מתוקים, אך ניתן לבחור בכל סוג שתעדיפו).
- הפרישו חלק מהתפוחים לקישוט, ואת השאר שלבו בתערובת. ערבבו בעדינות.
- רפדו את התבנית בנייר אפייה ורססו בספריי שמן.
- חלקו את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק. פזרו את קוביות התפוחים שהשארתם בצד מעל התערובת.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (טורבו) עד להזהבה מלאה.
הערה:
מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר, עם אבקת סוכר מלמעלה, או לצד כוס תה חם.
מתכון נוסף של עוגת תפוחים:
בתיאבון! 🍎
Leave a Reply