מתכון לפאי לימון עשיר עם קצפת – קינוח חלומי

2.8/5 - למתכון דירוג של 30 חובבי בישול

מתכון לפאי לימון עשיר עם קצפת – קינוח חלומי

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 33 דקות זמן קירור: שעה ו-30 דקות דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק:

  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ¾ כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ביצה L
  • 2 כפות מים
  • שעועית או חומוס יבש (כמשקולת לבצק)

לקרם לימון:

  • 3 חלמונים
  • 1 כוס מיץ לימון סחוט
  • גרידה מלימון 1
  • 1 ½ פחית חלב מרוכז

לקצפת:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כף פודינג וניל
  • 1 כף סוכר
  • גרידת לימון (לפזר מעל)

מתכון לפאי לימון מרנג

מתכונים נוספים

פאי לימון חלומי – מתכון קל להכנה ומרשים!
קרם ברולה כמו במסעדה: מתכון קל להכנה ביתית
איך להכין אורז טעים ומיוחד? אורז בסמטי ואטריות מושלם וקל להכנה

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה, הקמח והסוכר עד לקבלת בצק פירורים.
    • מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
    • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
    • מכניסים את התבנית למקפיא לשעה.
    • מחוררים את הבצק, מניחים מעליו נייר כסף ושעועית או חומוס יבש.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) כ-20 דקות.
    • מסירים את הנייר כסף והשעועית/חומוס ואופים עוד 3 דקות.
  2. הכנת הקרם:

    • מקציפים את החלמונים, מיץ הלימון והגרידה.
    • מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד כמה שניות.
    • יוצקים את הקרם על הבצק האפוי.
    • אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות.
    • מצננים ומכניסים למקרר לשעה.
  3. הכנת הקצפת:

    • מקציפים את השמנת המתוקה, פודינג הוניל והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
    • מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים על הפאי.
    • מפזרים גרידת לימון ומגישים.

מתכון של סילביה פינוקים מהמטבח שלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *