מתכון לפיצה ביתית מושלמת כמו בפיצרייה באיטליה

2.6/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

מתכון לפיצה ביתית מושלמת

זמן הכנה: כ- 20 שעות (כולל התפחות) זמן אפייה: 5 דקות

מצרכים:

  • 1 קילו קמח
  • 2.5 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 30 גרם (1.5 כפות) מלח
  • 20 גרם (1 כף) סוכר
  • 5 גרם שמרים טריים

מתכונים נוספים

פיצה ביאנקה משגעת: המתכון שיגרום לכם להתאהב
פיצה מרגריטה כמו באיטליה מתכון זריז
ארנצ'יני גורמה: כדורי ריזוטו מטוגנים ברוטב אלפרדו במילוי מפתיע

אופן ההכנה:

  1. לישת הבצק הראשונית: בקערת מיקסר, ערבבו 200 גרם קמח עם כל המים. לושו כ-2 דקות. הוסיפו את השמן, הסוכר והשמרים, ולושו עוד דקה במהירות בינונית.
  2. הוספת הקמח הנותר: הוסיפו בהדרגה את שאר הקמח תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  3. לישה ידנית: הוציאו את הבצק למשטח מקומח ולושו ביד מספר דקות, תוך שילוב שאריות הבצק מהקערה.
  4. הוספת המלח: החזירו את הבצק לקערת המיקסר, הוסיפו את המלח ולושו היטב עד שהוא נטמע בבצק.
  5. התפחה ראשונה: כסו את הקערה בניילון נצמד והתפיחו את הבצק במשך שעה בטמפרטורת החדר. לאחר מכן, העבירו את הקערה למקרר להתפחה של 16 שעות.
  6. הכנת כדורי בצק: לאחר ההתפחה הראשונה, הוציאו את הבצק מהמקרר ולושו בעדינות להוצאת האוויר. חלקו את הבצק לכדורים במשקל 200-250 גרם כל אחד. סדרו את הכדורים בקופסת התפחה (או קופסה אחרת מתאימה) והתפיחו במשך 4 שעות נוספות, עד להכפלת הנפח.
  7. חימום התנור: כשעה לפני האפייה, חממו את התנור למצב גריל, בחום גבוה של 250-280 מעלות. במידה ויש לכם אבן אפייה או משטח אפייה מפלדה, הכניסו אותם לתנור להתחממות.
  8. אפייה: העבירו את כדור הבצק למשטח מקומח, פתחו אותו לעיגול בעובי הרצוי והניחו עליו את התוספות האהובות עליכם. בעזרת כף פיצה, העבירו את הפיצה לאבן האפייה או למשטח האפייה החם. אפו במשך כ-5 דקות, עד שהבצק מזהיב והתוספות מוכנות.

טיפים:

  • ניתן להכין את הבצק מראש ולהקפיא את כדורי הבצק לאחר ההתפחה הראשונה. לפני השימוש, הפשירו את הכדורים במקרר למשך הלילה.
  • אם אין לכם אבן אפייה, ניתן להשתמש בתבנית אפייה הפוכה.

בתיאבון!

מתכון של אלון אליהו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *