פתיתים אדומים מתובלים
זמן הכנה: כ-15 דקות
מצרכים:
- חבילת פתיתים אורז (500 גרם)
- בצל אחד, קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה
- מלח לפי הטעם
- 3 וחצי כוסות מים רותחים
תבשיל פתיתים ועדשים ירוקות ברוטב פיקנטי
מתכונים נוספים
פתיתים ועוף בסיר אחד: מתכון מהיר וקל לארוחת ערב מושלמת
תבשיל עוף מהמם עם בצל ופטריות בסיר אחד
עוף בלימון: קלאסיקה משובחת
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל: מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך והופך שקוף.
- מוסיפים תבלינים ופתיתים: מוסיפים את הפתיתים למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והמלח ומערבבים היטב כדי לצפות את הפתיתים בתבלינים.
- מוסיפים מים רותחים: יוצקים את המים הרותחים למחבת ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
- מבשלים ומכסים: מכסים את המחבת באופן חלקי ומבשלים במשך 5-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפתיתים סופגים את כל הנוזלים והופכים רכים.
- מניחים לספיגת טעמים: מכבים את האש, מכסים את המחבת לחלוטין ומניחים לפתיתים לנוח במשך 6 דקות נוספות כדי לספוג את הטעמים.
- מגישים: מערבבים את הפתיתים ומגישים חם.
טיפ: ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או כוסברה לתוספת טעם וצבע.
מתכון של מדי רואקי.
Leave a Reply