מתכון לקובה בורגול מטוגנת: פריכה מבחוץ, עסיסית מבפנים

2.8/5 - למתכון דירוג של 21 חובבי בישול

קובה מטוגנת

מצרכים:

  • 500 גרם בורגול דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 3 בצלים, קצוצים דק
  • 100 גרם צנוברים
  • 2 כוסות קמח (כוס מידה)
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • ¼ כפית בהרט

אופן ההכנה:

  1. מילוי: במחבת גדולה, חממו את השמן וטגנו את הבצל עד להזהבה. הוסיפו את הבשר הטחון ופוררו אותו היטב בעזרת מזלג.
  2. הוסיפו את התבלינים (מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, פפריקה חריפה ובהרט) והצנוברים. המשיכו לטגן עד שהבשר משנה את צבעו. הניחו למילוי להתקרר.
  3. בצק: השרו את הבורגול בקערה עם מים קרים למשך 20 דקות. סננו היטב את הבורגול וסחטו ממנו את הנוזלים.
  4. בקערה גדולה, ערבבו את הבורגול המסונן עם הקמח, ¼ כוס שמן, 1 כפית מלח ו-1 כפית פפריקה חריפה. לושו היטב את הבצק והניחו לו לנוח למשך 20 דקות.
  5. הרכבה וטיגון: צרו מהבצק עיגולים בגודל כף היד. במרכז כל עיגול, הניחו כף גדושה מהמילוי. סגרו את העיגולים לצורת קובה (אפשר להיעזר במעט מים להדבקת השוליים).
  6. חממו שמן עמוק בסיר. טגנו את הקובות עד להזהבה מכל הצדדים. הוציאו לנייר סופג.

הגשה: הגישו את הקובות החמות לצד סלט ירקות קצוץ וטחינה.

מתכון של נאוה מלכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *