קיש חצילים וגבינות מושלם
זמן הכנה: 45 דקות + 30 דקות קירור דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
לבצק:
- 200 גרם קמח רגיל
- 100 גרם חמאה או מחמאה
- ½ כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 חלמון
- 2-3 כפות מים
למילוי:
- 1 חציל פרוס דק
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 100 גרם בולגרית מגורדת
- 1 שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- תבלינים: אבקת מרק עוף, פלפל לבן, אגוז מוסקט
קיש חצילים ים תיכוני
מתכונים נוספים
לזניה חצילים קישואים וגבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום
קישואים ממולאים בגבינות וירקות: פצצת טעמים בריאה ומרשימה!
קיש ברוקולי וגבינות מתכון משגע
אופן הכנה:
-
הכנת הבצק:
- במעבד מזון, מעבדים בפולסים קצרים את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמון ואת המים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
-
הכנת המלית:
- מטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה או אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה. מצננים.
- בקערה גדולה, מערבבים את הגבינות, השמנת המתוקה, הביצים, הקמח והתבלינים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
הרכבת הקיש:
- מרדדים את הבצק המצונן לצורת התבנית.
- יוצקים את בלילת הגבינות לתבנית.
- מסדרים את פרוסות החציל המטוגנות מעל המלית.
-
אפייה:
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות, או עד שהקיש מזהיב.
מתכון של מורן תורגמן
Leave a Reply