מתכון לקציצות בקר עסיסיות ברוטב פיקנטי

2.3/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

מתכון לקציצות בקר עסיסיות ברוטב פיקנטי

זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל
  • ½ כוס פיטריזליה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס מי סודה מוגזים
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית כמון
  • ⅓ כפית כורכום
  • ¼ כפית ראס אל חנות
  • 2 כפות שמן

לרוטב:

  • 4 שיני שום
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס פיטריזליה
  • 1 כף פפריקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית אגוז מוסקט (מגורד)
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1 כפית כמון

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

מתכונים נוספים

קציצות בשר עם פטריות מתכון מעלף וקל להכנה
קציצות ברוטב צהוב מתכון מעלף
שקשוקה ביתית ב-10 דקות מתכון מהיר וקל
 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות:

    • טוחנים את הבשר עם הפטרוזיליה והבצל.
    • מוסיפים את פירורי הלחם, הביצה, מי הסודה, המלח, הפלפל השחור, הכמון, הכורכום, הראס אל חנות ושתי כפות השמן.
    • לשים בעדינות ובמהירות עד לאיחוד החומרים.
    • נותנים לתערובת לנוח כ-10 דקות.
  2. הכנת הרוטב:

    • מטגנים את שיני השום עם 4 כפות שמן ומערבבים.
    • מוסיפים חצי כוס פטרוזיליה ומערבבים.
    • מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
    • מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח, אגוז מוסקט מגורד, מרק עוף וכמון.
  3. בישול הקציצות:

    • יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות.
    • מניחים את הקציצות ברוטב ומנמיכים את האש.
    • מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים מעט, ומשאירים מעט רוטב.

מתכון של אורה ארגוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *