מתכון לקציצות בקר עסיסיות ברוטב פיקנטי
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל
- ½ כוס פיטריזליה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- ¼ כוס מי סודה מוגזים
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית כמון
- ⅓ כפית כורכום
- ¼ כפית ראס אל חנות
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 4 שיני שום
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- ½ כוס פיטריזליה
- 1 כף פפריקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית אגוז מוסקט (מגורד)
- 1 כפית מרק עוף
- 1 כפית כמון
מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות
מתכונים נוספים
קציצות בשר עם פטריות מתכון מעלף וקל להכנה
קציצות ברוטב צהוב מתכון מעלף
שקשוקה ביתית ב-10 דקות מתכון מהיר וקל
אופן ההכנה:
-
הכנת הקציצות:
- טוחנים את הבשר עם הפטרוזיליה והבצל.
- מוסיפים את פירורי הלחם, הביצה, מי הסודה, המלח, הפלפל השחור, הכמון, הכורכום, הראס אל חנות ושתי כפות השמן.
- לשים בעדינות ובמהירות עד לאיחוד החומרים.
- נותנים לתערובת לנוח כ-10 דקות.
-
הכנת הרוטב:
- מטגנים את שיני השום עם 4 כפות שמן ומערבבים.
- מוסיפים חצי כוס פטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
- מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח, אגוז מוסקט מגורד, מרק עוף וכמון.
-
בישול הקציצות:
- יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות.
- מניחים את הקציצות ברוטב ומנמיכים את האש.
- מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים מעט, ומשאירים מעט רוטב.
מתכון של אורה ארגוב
Leave a Reply