קציצות עוף ברוטב עגבניות
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 35-40 דקות סה"כ: כ-50-55 דקות
מצרכים:
לקציצות:
- חצי קילו חזה עוף טחון
- חצי חבילת כוסברה קצוצה דק
- בצל בינוני אחד קצוץ דק
- 2 כפות פרורי לחם (ניתן להוסיף עוד)
- תפוח אדמה גדול מבושל ומרוסק לפירה
- כף כמון
- כף בהרט
- כף תבלין לקציצות
- חצי כפית כורכום
- מלח בנדיבות
- פלפל שחור
לרוטב:
- 5 עגבניות גדולות
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות רסק עגבניות
- כוס וחצי מים קרים
- פלפל שחור
- כף פפריקה חריפה
- מלח לפי הטעם
- אופציונלי: כף פלפל שטה לחריפות נוספת
קציצות ברוטב עגבניות – חן במטבח
מתכונים נוספים
קציצות של מיליון דולר מתכון מעלף
קציצות של מיליון דולר מתכון מעלף
קציצות בשר מטוגנות מתכון נדיר ב-5 דקות
אופן ההכנה:
- הכנת הקציצות: בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.
- יצירת הקציצות: הרטיבו קלות את הידיים וצרו כדורים בגודל בינוני עד קטן מהעיסה.
- הכנת הרוטב:
- חתכו 2 עגבניות לקוביות בינוניות.
- גרדו את 3 העגבניות הנותרות בפומפייה לקבלת רסק.
- הוסיפו את השום הכתוש, הרסק והתבלינים לקוביות העגבניות.
- בישול הרוטב:
- טגנו את קוביות העגבניות והשום בסיר עם מעט שמן על אש בינונית-נמוכה עד שהעגבניות מתרככות ומפרישות נוזלים.
- הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו היטב.
- הוסיפו בהדרגה את המים הקרים וערבבו עד לקבלת רוטב אחיד. ניתן להוסיף עוד מים במידת הצורך.
- תבלו במלח, פלפל ופפריקה חריפה לפי הטעם.
- בשלו את הרוטב על אש נמוכה כ-10 דקות.
- הוספת הקציצות: הוסיפו בעדינות את הקציצות לרוטב ובשלו אותן יחד כ-15-20 דקות על אש נמוכה.
- הגשה: הגישו את הקציצות והרוטב חם.
טיפ: הרטיבו את הידיים בכל פעם שאתם יוצרים קציצה כדי למנוע מהעיסה להידבק.
מתכון של אוריה אהרוני.
Leave a Reply