מתכון לקציצות עם אפונה ברוטב אדום – ארוחה קלה וטעימה
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 40 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לקציצות:
- חצי קילו בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- חצי קופסה עגבניות מרוסקות
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- כוס מים
- קופסה אפונה ירוקה, שטופה ומסוננת
אופן ההכנה:
-
מכינים את הקציצות:
- בקערה, מערבבים את הבשר הטחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, ביצה, מלח ופלפל שחור.
- יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים במקרר ל-10 דקות.
-
מכינים את הרוטב:
- מחממים שמן בסיר ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות ופטרוזיליה קצוצה ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
-
מוסיפים את הקציצות:
- מסדרים את הקציצות ברוטב שבסיר.
- מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
-
מוסיפים את האפונה:
- מוסיפים את האפונה ומבשלים 20 דקות נוספות, תוך כדי ניעור הסיר מדי פעם.
מתכון של יפה וקס ברקו
Leave a Reply