מתכון לרוטב סלט קיסר מתכון מושלם

דרגו את המתכון

מתכון לרוטב סלט קיסר מתכון מושלם

סלט קיסר הוא אחד הסלטים המפורסמים והאהובים ביותר בעולם. הוא מורכב מחסה, קרוטונים, גבינת פרמזן , אך מה שבאמת מעניק לסלט את טעמו הייחודי הוא הרוטב.

רוטב סלט קיסר הוא רוטב עשיר וסמיך, בעל טעם מתקתק-חמצמץ עם נגיעות של אנשובי וחומץ יין לבן. הוא עשוי ממגוון מרכיבים, כולל חלמון ביצה, שמן זית, מיונז, חרדל, חומץ יין לבן, אנשובי, שום וגבינת פרמזן.

מקור המתכון

ישנן מספר גרסאות למקורו של רוטב סלט קיסר. האחת טוענת שהמתכון הומצא על ידי צ'ארלס רולנד, שף איטלקי-אמריקאי שחי במקסיקו בשנות ה-20 של המאה ה-20. גרסה אחרת טוענת שהמתכון הומצא על ידי אדוארד סיילס, שף אמריקאי שחי בקליפורניה בשנות ה-30 של המאה ה-20.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

מצרכים:

  • 1 חלמון ביצה טרי
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף חומץ יין לבן
  • 1 כפית רוטב וורצ'סטרשייר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיונז
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס מי קוקוס (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה, מערבבים יחד את החלמון, החרדל, חומץ היין הלבן, רוטב הוורצ'סטרשייר, המלח והפלפל.
  2. טורפים פנימה את שמן הזית בזרם דק, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת תערובת סמיך וחלקה.
  3. מוסיפים את המיונז והפרמזן ומערבבים עד לקבלת אחידות.
  4. (אופציונלי) מוסיפים את מי הקוקוס ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך יותר.

טיפים:

  • רצוי להשתמש בחלמון ביצה טרי כדי לקבל רוטב בעל מרקם עשיר יותר.
  • ניתן להשתמש בחומץ בלסמי במקום בחומץ יין לבן.
  • ניתן להוסיף לאנשובי כדי להעניק לרוטב טעם חזק יותר.
  • ניתן להוסיף 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת נוספת כדי להפוך את הרוטב למלוח יותר.

וריאציות ושיפורים:

  • ניתן להוסיף לרוטב 1/2 כפית שום כתוש או 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים.
  • ניתן להחליף את השמן זית בשמן קנולה או שמן זית זית.
  • ניתן להוסיף לרוטב 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת.

דרגת קושי:

קל

זמן הכנה נדרש:

5 דקות

הצעות הגשה:

  • מגישים את הרוטב עם סלט קיסר קלאסי, הכולל חסה, קרוטונים, גבינת פרמזן .
  • ניתן להשתמש ברוטב גם עם סלטים אחרים, כגון סלט ירקות, סלט טונה או סלט טופו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *