תפוחי אדמה אפויים במלח גס
מצרכים:
- תפוחי אדמה (כמות לפי הצורך)
- כוס מלח גס
אופן ההכנה:
- שטפו היטב את תפוחי האדמה, השאירו את הקליפה.
- ייבשו היטב את תפוחי האדמה.
- הניחו נייר אפייה על תבנית התנור.
- פזרו את המלח הגס על נייר האפייה שבתבנית.
- הניחו את תפוחי האדמה על שכבת המלח שבתבנית.
- הכניסו את התבנית לתנור קר. הדליקו את התנור ל-240 מעלות טורבו. (חשוב להכניס את תפוחי האדמה לתנור קר כדי שיקבלו את החום בהדרגה).
- אפו את תפוחי האדמה ב-240 מעלות למשך 40 דקות.
- הנמיכו את חום התנור ל-200 מעלות והמשיכו לאפות כחצי שעה נוספת.
- בדקו את תפוחי האדמה בעזרת מזלג. אם המזלג ננעץ בקלות במרכז תפוח האדמה, הוא מוכן.
- הוציאו את תפוחי האדמה מהתנור והגישו חם.
בתאבון!
מתכון של אורטל עמוס.
Leave a Reply