מתכון מושלם לחיתוכיות גבינה נימוחות עם בצק פריך וטעים!

מתכון מושלם לחיתוכיות גבינה נימוחות עם בצק פריך וטעים!
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

חיתוכיות גבינה אפויות

מתכון מאת: חני קונאשוילי

מתאים לתבנית חד פעמית בינונית (20/28)

מצרכים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 230 גרם חמאה
  • 120 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח

למלית גבינה:

  • 600 גרם גבינת טוברוג/כנען/טוב טעם
  • 200 גרם סוכר (אפשר קצת פחות)
  • 2 ביצים L
  • 3 כפות גדושות שמנת חמוצה / גבינת שמנת
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • במעבד מזון, ערבבו את הקמח, החמאה והסוכר עד לקבלת פירורים.
    • הפרישו בצד כשליש מכמות הפירורים לפיזור מעל העוגה.
    • הוסיפו לבצק הנותר את הביצה, אבקת האפייה והמלח.
    • לושו עד לקבלת בצק אחיד.
    • רפדו תבנית בנייר אפייה ורדדו את הבצק על גבי נייר האפייה.
  2. הכנת מלית הגבינה:

    • בקערה, ערבבו את כל מרכיבי המלית: גבינה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר וניל ומלח.
    • ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    • שפכו את מלית הגבינה מעל לבצק שבתבנית.
    • פזרו מעל את פירורי הבצק שהפרשתם בצד.
  3. אפייה:

    • אפו את העוגה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס במשך כשעה.
    • קררו את העוגה לחלוטין לפני החיתוך.

הגשה:

  • ניתן לפדר את העוגה באבקת סוכר לפני ההגשה.

טיפ:

  • מומלץ להשתמש בגבינה בטמפרטורת החדר לקבלת מלית גבינה חלקה יותר.

בתאבון!