חיתוכיות גבינה אפויות
מתכון מאת: חני קונאשוילי
מתאים לתבנית חד פעמית בינונית (20/28)
מצרכים:
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 230 גרם חמאה
- 120 גרם סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
למלית גבינה:
- 600 גרם גבינת טוברוג/כנען/טוב טעם
- 200 גרם סוכר (אפשר קצת פחות)
- 2 ביצים L
- 3 כפות גדושות שמנת חמוצה / גבינת שמנת
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק:
- במעבד מזון, ערבבו את הקמח, החמאה והסוכר עד לקבלת פירורים.
- הפרישו בצד כשליש מכמות הפירורים לפיזור מעל העוגה.
- הוסיפו לבצק הנותר את הביצה, אבקת האפייה והמלח.
- לושו עד לקבלת בצק אחיד.
- רפדו תבנית בנייר אפייה ורדדו את הבצק על גבי נייר האפייה.
-
הכנת מלית הגבינה:
- בקערה, ערבבו את כל מרכיבי המלית: גבינה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר וניל ומלח.
- ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- שפכו את מלית הגבינה מעל לבצק שבתבנית.
- פזרו מעל את פירורי הבצק שהפרשתם בצד.
-
אפייה:
- אפו את העוגה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס במשך כשעה.
- קררו את העוגה לחלוטין לפני החיתוך.
הגשה:
- ניתן לפדר את העוגה באבקת סוכר לפני ההגשה.
טיפ:
- מומלץ להשתמש בגבינה בטמפרטורת החדר לקבלת מלית גבינה חלקה יותר.
בתאבון!
Leave a Reply