מתכון מושלם לסלמון עסיסי עם פסטה וירקות צלויים בתנור

3.7/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 3 חתיכות ארוכות של דג סלמון מופשר
  • פרחי ברוקולי
  • 10 יח' עגבניות שרי
  • חופן פטריות שמפניון חומות
  • 3 יח' גזר
  • 2 יח' בטטה קטנה
  • שומר
  • ½ שקית פסטה איטלקית
  • 1 צרור תרד
  • 3 שיני שום
  • לימון סחוט
  • 3 כפות רוטב שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • רוטב סויה מדולל
  • סירופ סילאן
  • רוטב צ'ילי מתוק
  • רוטב טריאקי

הוראות הכנה:

  1. הכנת הירקות: חותכים את הירקות ומטגנים עם מעט שמן בסיר רחב עם מכסה סגור כ-10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים מעט מלח ו-2 כפות רוטב סויה מדולל.
  2. הכנת הפסטה: מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים עד שמוכנה (כ-6-7 דקות). מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים תרד קצוץ, שום קצוץ, לימון סחוט, 3 כפות רוטב שום, מלח, כף סילאן ו-2 כפות שמן. מטגנים 2-3 דקות ומניחים בצד.
  3. הכנת הדג: משמנים את הסלמון, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס. צורבים בעדינות על הגב כחצי דקה, מסירים את העור בעזרת מלקחיים, צורבים גם בצדדים ומניחים על הבטן עוד דקה נוספת. מוסיפים מעט שמן, רוטב צ'ילי מתוק, כף טריאקי, כף סילאן ו-2 כפות סויה. מוסיפים 2 כוסות מים חמימים ומבשלים את הדג 10 דקות על אש נמוכה. לאחר שמוכן, חותכים לקוביות או לפרוסות קטנות.
  4. סידור המנה: מניחים את הפסטה בצלחת, עליה את הירקות ומפזרים בנדיבות את קוביות הסלמון.

מתכון של איטל איטלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *