מתכון מושלם לעוגת שמרים במילוי פרג עשיר

מתכון מושלם לעוגת שמרים במילוי פרג עשיר
דרגו את המתכון

פרסבורגר פרג מעלף של מלי מאירוב

מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת פרסבורגר פרג מעולה. המתכון קל להכנה ומבטיח תוצאה נהדרת שתשדרג כל ארוחה.

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • כפית שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • חצי כוס חלב
  • חלמון
  • 50 גרם חמאה רכה
  • רבע כפית מלח

למילוי:

  • חצי כוס חלב
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כוסות פרג טחון
  • 50 גרם חמאה
  • כפית תמצית וניל
  • כף מיץ לימון
  • 4 כפות קמח שקדים / אגוזים טחונים / פתי בר טחון

לסירופ:

  • רבע כוס סוכר
  • רבע כוס מים
  • כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, או לישה ידנית, לשים יחד את הקמח, השמרים היבשים והסוכר. מוסיפים את החלב ולשים כדקה. מוסיפים את החלמון והחמאה הרכה ולשים 8 דקות במהירות 3. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
  2. מעבירים את הבצק לניילון נצמד, משטחים מעט ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות (אפשר גם לילה שלם).
  3. הכנת המילוי: בקלחת, מבשלים את החלב והסוכר עד להמסה (כ-4 דקות). מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הפרג הטחון והחמאה. מוסיפים את תמצית הוניל ומיץ הלימון ומבשלים עד שהפרג מסמיך. מוסיפים את השקדים הטחונים (או אגוזים / פתי בר) ומערבבים. מצננים את המילוי, מעבירים לצלחת, מכסים ומכניסים למקפיא.
  4. הכנת הסירופ: בקלחת קטנה, מבשלים את הסוכר והמים תוך ערבוב עד לרתיחה. מבשלים דקה נוספת, מוסיפים את מיץ הלימון ומצננים. מעבירים למקרר.
  5. הרכבת העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן על משטח מקומח קלות. מורחים חצי מכמות מלית הפרג על 3/4 משטח הבצק. מקפלים את שולי הבצק פנימה (ימין ושמאל) ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית אינגליש קייק ומועכים קלות מלמעלה.
  6. מברישים את הרולדות בחלמון טרוף עם כפית חלב ומשאירים להתפחה כ-30 דקות. מברישים שוב בחלמון ועושים חריצים לא עמוקים לאורך הרולדה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, חום עליון תחתון, מדף שני מלמטה, כ-20 דקות.
  8. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר קר.

טיפ: ניתן להשתמש בכוס מדידה של 250 מ”ל. 2 כוסות קמח שוות ל-280 גרם.

Exit mobile version