פרסבורגר פרג מעלף של מלי מאירוב
מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת פרסבורגר פרג מעולה. המתכון קל להכנה ומבטיח תוצאה נהדרת שתשדרג כל ארוחה.
מצרכים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- כפית שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- חצי כוס חלב
- חלמון
- 50 גרם חמאה רכה
- רבע כפית מלח
למילוי:
- חצי כוס חלב
- חצי כוס סוכר
- 2 כוסות פרג טחון
- 50 גרם חמאה
- כפית תמצית וניל
- כף מיץ לימון
- 4 כפות קמח שקדים / אגוזים טחונים / פתי בר טחון
לסירופ:
- רבע כוס סוכר
- רבע כוס מים
- כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, או לישה ידנית, לשים יחד את הקמח, השמרים היבשים והסוכר. מוסיפים את החלב ולשים כדקה. מוסיפים את החלמון והחמאה הרכה ולשים 8 דקות במהירות 3. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
- מעבירים את הבצק לניילון נצמד, משטחים מעט ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות (אפשר גם לילה שלם).
- הכנת המילוי: בקלחת, מבשלים את החלב והסוכר עד להמסה (כ-4 דקות). מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הפרג הטחון והחמאה. מוסיפים את תמצית הוניל ומיץ הלימון ומבשלים עד שהפרג מסמיך. מוסיפים את השקדים הטחונים (או אגוזים / פתי בר) ומערבבים. מצננים את המילוי, מעבירים לצלחת, מכסים ומכניסים למקפיא.
- הכנת הסירופ: בקלחת קטנה, מבשלים את הסוכר והמים תוך ערבוב עד לרתיחה. מבשלים דקה נוספת, מוסיפים את מיץ הלימון ומצננים. מעבירים למקרר.
- הרכבת העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן על משטח מקומח קלות. מורחים חצי מכמות מלית הפרג על 3/4 משטח הבצק. מקפלים את שולי הבצק פנימה (ימין ושמאל) ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית אינגליש קייק ומועכים קלות מלמעלה.
- מברישים את הרולדות בחלמון טרוף עם כפית חלב ומשאירים להתפחה כ-30 דקות. מברישים שוב בחלמון ועושים חריצים לא עמוקים לאורך הרולדה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, חום עליון תחתון, מדף שני מלמטה, כ-20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר קר.
טיפ: ניתן להשתמש בכוס מדידה של 250 מ”ל. 2 כוסות קמח שוות ל-280 גרם.
Leave a Reply