מתכון מסורתי לעוגיות טברייניות משגעות

מתכון מסורתי לעוגיות טברייניות משגעות
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

סהרוני טבריינים

מתכון של: שרית פינקוס

סהרוני טבריינים אלו עוגיות מסורתיות נפלאות שמקורן בטבריה. המתכון קל להכנה ותוצאתו עוגיות פריכות וטעימות במיוחד.

מצרכים:

לבצק:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה
  • כוס שמן
  • כפית מלח
  • כוס מים (או לפי צורך)
  • כוס סוכר
  • 2 ביצים

למילוי:

  • כוס סוכר
  • כף קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • (אופציונלי) כוס אגוזים או בוטנים טחונים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה במהירות איטית עד לקבלת בצק רך וגמיש. ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך.
  2. מכסים את הבצק ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות, עד להכפלת נפחו.
  3. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה נפרדת.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל פינג פונג.
  5. מרדדים כל כדור לעיגול דק.
  6. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
  7. מגלגלים את העיגול לגליל קטן וסוגרים לצורת פרסה.
  8. מניחים את הסהרונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. מורחים בביצה טרופה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.