סהרוני טבריינים
מתכון של: שרית פינקוס
סהרוני טבריינים אלו עוגיות מסורתיות נפלאות שמקורן בטבריה. המתכון קל להכנה ותוצאתו עוגיות פריכות וטעימות במיוחד.
מצרכים:
לבצק:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 200 גרם חמאה או מרגרינה
- כוס שמן
- כפית מלח
- כוס מים (או לפי צורך)
- כוס סוכר
- 2 ביצים
למילוי:
- כוס סוכר
- כף קינמון
- 1/4 כפית ציפורן
- (אופציונלי) כוס אגוזים או בוטנים טחונים
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה במהירות איטית עד לקבלת בצק רך וגמיש. ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך.
- מכסים את הבצק ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות, עד להכפלת נפחו.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה נפרדת.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל פינג פונג.
- מרדדים כל כדור לעיגול דק.
- מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
- מגלגלים את העיגול לגליל קטן וסוגרים לצורת פרסה.
- מניחים את הסהרונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים בביצה טרופה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
Leave a Reply