מתכון פסטו קלאסי וקל: הטעם האיטלקי שתאהבו

מתכון פסטו קלאסי וקל: הטעם האיטלקי שתאהבו
דרגו את המתכון

 

מתכון לפסטו

מצרכים

  • 3 כוסות של עלי בזיליקום טריים
  • 3 כפות צנוברים
  • 1.5 כפיות שום כתוש (בערך 3 שיני שום)
  • 1 כפית אורגנו
  • 2/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 2/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון, מערבבים את עלי הבזיליקום, הצנוברים, האורגנו והשום עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  2. באמצעות מרית, מחזירים את התערובת שעלתה למעלה לתחתית המעבד, מוסיפים את גבינת הפרמזן, וממשיכים לעבד עד שהתערובת חלקה.
  3. בזמן שהמעבד עובד, מוזגים לאט את שמן הזית עד שהתערובת מגיעה לסמיכות הרצויה. חשוב שהתערובת לא תהיה דלילה מדי.

אני תמיד ממליץ לגדל בבית בזיליקום ועלי תבלין טריים להכנת הפסטו. לממרח הפסטו יש את הכוח להעשיר כל תבשיל בטעמים רעננים ונפלאים. הפסטו מושלם לשימוש בתור רוטב לפסטה או בכריך טעים. אם אתם רוצים להעצים את הטעם האגוזי, אפשר לקלות את הצנוברים לפני תחילת ההכנה.

אם ניסיתם את המתכון, אשמח לשמוע חוויות ותגובות!

בתיאבון!