מצרכים:
- מלפפונים קטנים, טריים וקשים
- צרור שמיר
- שיני שום (לפי הטעם)
- אופציונלי: פלפל חריף
- מלח
- מים
אופן ההכנה:
- הכנת הצנצנת: עקרו צנצנת זכוכית באמצעות טבילה במים רותחים למספר דקות, ואז ייבשו היטב.
- שטיפת הירקות: שטפו היטב את המלפפונים והשמיר במים.
- סידור בצנצנת: סדרו את המלפפונים בצפיפות בתוך הצנצנת יחד עם השמיר והשום (והפלפל החריף, אם בחרתם להוסיף).
- הכנת מי המלח: ערבבו כף מלח על כל כוס מים עד להמסה מלאה.
- מילוי הצנצנת: שפכו את מי המלח לתוך הצנצנת עד שהיא מלאה לגמרי.
- איטום: סגרו היטב את הצנצנת עם מכסה הרמטי.
- התססה: הניחו את הצנצנת על השיש במקום מוצל.
- בקיץ: התהליך לוקח 2-3 ימים.
- בחורף: זה עשוי לקחת 4-5 ימים.
טיפ: לאחר שהמלפפונים חמוצים לטעמכם, הכניסו את הצנצנת למקרר כדי לעצור את תהליך ההתססה ולשמור על טריותם.
מתכון של Sara s. Savery lavozkin
בתיאבון! 🥒
Leave a Reply