מתכון קל וטעים לחיתוכיות ריבה נוסטלגיות
זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 20-30 דקות דרגת קושי: קל
מרכיבים:
לבצק:
- 5 כוסות קמח תופח מנופה
- 100 גרם מרגרינה נטורינה
- 4 כפות סוכר
- כוס מיץ תפוזים
- כוס שמן (לא למלא עד הסוף)
למילוי:
- ריבה
- קוקוס טחון
- אגוזים מרוסקים
חיתוכיות ריבה ופירורים חלומיות
מתכונים נוספים
עוגיות סנדוויץ ריבה מתכון מושלם
עוגיות ריבה: פרח ריחני של טעמים
עוגיות חלבה נימוחות בפה מתכון מעלף ב-5 דקות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר, מערבבים קמח, סוכר ומרגרינה מומסת (או בטמפרטורת החדר) עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים ולאחר מכן את השמן, עד לקבלת בצק אחיד.
- משטחים את הבצק מעט, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים חלק אחד לעלה דק.
- מורחים על העלה כ-3 כפות ריבה ומפזרים מעל אגוזים וקוקוס.
- מרדדים חלק שני של בצק ומניחים מעל השכבה הראשונה. חוזרים על שלב 7 עם המילוי.
- מרדדים את החלק האחרון של הבצק ומניחים מעל הכל.
- אופים בתנור החם כ-20-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
- מצננים מעט, חותכים לריבועים ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
מתכון של הילה ליברטי
Leave a Reply