מתכון קל ומהיר למוס שוקולד לבן עם וופל בלגי

4.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

מתכון קל ומהיר למוס שוקולד לבן עם וופל בלגי

זמן הכנה: 20 דקות (לא כולל זמן קירור והקפאה) דרגת קושי: בינונית

מצרכים:

למוס שוקולד לבן:

  • 500 מ"ל שמנת להקצפה
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לבסיס וופל ונוטלה:

  • 150 גרם גביעי גלידה וופל בלגי
  • 170 גרם נוטלה

לציפוי:

  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמנת להקצפה

אופן הכנה:

  1. הכנת המוס:

    • מרתיחים 250 מ"ל שמנת להקצפה.
    • שוברים פנימה את השוקולד הלבן, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד להמסה מלאה.
    • עוטפים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות.
    • מקציפים את התערובת עם יתרת השמנת והאינסטנט פודינג עד לקבלת מוס יציב.
    • יוצקים לתבנית חצי כדור עד 3/4 מהגובה ומקפיאים.
  2. הכנת בסיס הוופל:

    • שוברים את הוופל הבלגי לחתיכות קטנות ומערבבים עם הנוטלה.
  3. הרכבת הקינוח:

    • מוציאים את כיפות המוס מהמקפיא וממלאים את הנותר בתערובת הוופל.
    • מקפיאים 5 שעות.
  4. הכנת הציפוי:

    • מרתיחים את השמנת וממיסים בה את שני סוגי השוקולד.
  5. הגשה:

    • מחלצים את המוס מהתבנית ומצפים בנדיבות.
    • שומרים בהקפאה ומגישים קר.

טיפ: אם אין תבנית סיליקון, אפשר להכין בתבנית רגילה – להתחיל בהכנת תחתית הוופל, מעל את המוס ואז הציפוי מעל. להקפיא ולחתוך לריבועים. לשמור בהקפאה.

מתכון של ענבל בן ברוך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *