מתכון קל ומהיר למוס שוקולד לבן עם וופל בלגי
זמן הכנה: 20 דקות (לא כולל זמן קירור והקפאה) דרגת קושי: בינונית
מצרכים:
למוס שוקולד לבן:
- 500 מ"ל שמנת להקצפה
- 300 גרם שוקולד לבן
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לבסיס וופל ונוטלה:
- 150 גרם גביעי גלידה וופל בלגי
- 170 גרם נוטלה
לציפוי:
- 50 גרם שוקולד חלב
- 50 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס שמנת להקצפה
אופן הכנה:
-
הכנת המוס:
- מרתיחים 250 מ"ל שמנת להקצפה.
- שוברים פנימה את השוקולד הלבן, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד להמסה מלאה.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות.
- מקציפים את התערובת עם יתרת השמנת והאינסטנט פודינג עד לקבלת מוס יציב.
- יוצקים לתבנית חצי כדור עד 3/4 מהגובה ומקפיאים.
-
הכנת בסיס הוופל:
- שוברים את הוופל הבלגי לחתיכות קטנות ומערבבים עם הנוטלה.
-
הרכבת הקינוח:
- מוציאים את כיפות המוס מהמקפיא וממלאים את הנותר בתערובת הוופל.
- מקפיאים 5 שעות.
-
הכנת הציפוי:
- מרתיחים את השמנת וממיסים בה את שני סוגי השוקולד.
-
הגשה:
- מחלצים את המוס מהתבנית ומצפים בנדיבות.
- שומרים בהקפאה ומגישים קר.
טיפ: אם אין תבנית סיליקון, אפשר להכין בתבנית רגילה – להתחיל בהכנת תחתית הוופל, מעל את המוס ואז הציפוי מעל. להקפיא ולחתוך לריבועים. לשמור בהקפאה.
מתכון של ענבל בן ברוך
Leave a Reply