מתכון קל ומושלם ללחמניות בשר ביתיות

3.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

זמן הכנה: שעה וחצי דרגת קושי: קל

מצרכים:

למילוי:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 שום, קצוץ
  • 2 צרורות פטרוזיליה, קצוצה
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף סילאן
  • מעט בהרט או ראס אל חנות

לבצק:

  • 1 קילוגרם קמח תופח
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1½ – 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

לקישוט:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לבן ושחור
  • מעט מים
  • קצת סוכר

לחמניות ממולאות בשר

מתכונים נוספים

לחמניות ממולאות מטבוחה וטונה מתכון מעלף
מתכון לחמניות באן ביתיות כמו באולמות במילוי בשר מפורק ברוטב טריאקי מתקתק
כרוב ממולא בבשר ואורז עם טריק בישול מהיר

אופן הכנה:

  1. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, השום, הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל השחור והבהרט/ראס אל חנות. מטגנים כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את הסילאן והפטרוזיליה ומטגנים עוד 5-10 דקות. מסננים את הנוזלים ומצננים את התערובת.
  3. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, הביצים והשמן. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים היטב.
  4. מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כ-40 דקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מרכיבים את הלחמניות: מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. מרדדים כל כדור לעיגול דק. מניחים במרכז כל עיגול 1-2 כפות מהמילוי וסוגרים היטב לצורת לחמנייה.
  7. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  8. אופים בתנור החם 25-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

מתכון של אילנית כרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *