עוגיות חול מרוקאיות (רייבה) – מתכון קל ומהיר
מצרכים:
- 500 גרם קמח
- 200 גרם חמאה או מחמאה
- 1/2 כוס שמן
- 100 גרם אבקת סוכר
- קינמון
- אגוזי מלך
עוגיות רייבה
אופן הכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את החמאה (או מחמאה), שמן ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
- הוסיפו את הקמח בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד.
- צרו מהבצק כדורים קטנים.
- מעכו מעט כל כדור והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- פזרו מעט קינמון על כל כדור והניחו אגוז מלך במרכזו.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות בדיוק.
- הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר לחלוטין.
- אחסנו בכלי אטום.
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מתכון של דורית כהן
מתכונים נוספים
עוגיות שושנים פריכות וטעימות מתכון משגע
מתכון משודרג לעוגיות שוקולד צ'אנק מושחתות
מתכון לעוגיות חמאה נמסות בפה: קלות, מהירות וטעימות בטירוף!
עוגיות נוטלה מושלמות ב-3 מרכיבים
זמן הכנה: 30 דקות (כולל קירור) דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 180 גרם ממרח נוטלה
- 1 ביצה
- 150 גרם קמח מנופה
- 3 כפות נוטלה לזילוף
אופן הכנה:
- בקערה, מערבבים את ממרח הנוטלה והביצה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את הקערה ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים בתבנית.
- בעזרת האצבע, יוצרים גומה במרכז כל כדור.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-10 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין.
- מעבירים את הנוטלה הנוספת לשק זילוף ומזלפים במרכז כל עוגיה.
Leave a Reply