נאן הודי מושלם: מתכון קל ומהיר במחבת

נאן לחם הודי במחבת
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

נאן הודי מושלם: מתכון קל ומהיר (בלי טנדור!)

זמן הכנה: 4 שעות (כולל התפחה) דרגת קושי: קל

נאן, לחם הודי שטוח ורך, הפך למאכל אהוב ברחבי העולם. טעמו העדין ומרקמו האוורירי משתלבים נהדר עם מגוון מנות הודיות, כמו קארי, דאל ומנות צלויות מהטנדור. אך אין צורך בטנדור מסורתי כדי להכין נאן מושלם! במתכון זה נלמד אתכם כיצד להכין נאן ביתי בקלות ובמהירות, עם מצרכים פשוטים שניתן למצוא בכל מטבח.

סודות הנאן המושלם

הכנת נאן ביתי טעים דורשת הבנה של כמה עקרונות בסיסיים:

  • התפחה: התפחה נכונה היא המפתח למרקם אוורירי ורך. זמן ההתפחה תלוי בטמפרטורת הסביבה ובסוג השמרים.
  • לישה: לישה יסודית של הבצק תורמת לפיתוח גלוטן, מה שמאפשר לבצק להימתח ולהתנפח במהלך האפייה.
  • טמפרטורת המחבת: מחבת חמה מסייעת לנאן לתפוח ולהזהיב במהירות.
  • הרטבת הבצק: הרטבת צד אחד של הבצק לפני הנחתו על המחבת מסייעת לו להידבק למחבת ולהתבשל בצורה אחידה.

נאן – לא רק תוספת

בעוד שנאן ידוע כתוספת מושלמת למנות הודיות, הוא יכול לשמש גם כבסיס למגוון מאכלים אחרים. ניתן למלא אותו בגבינות, ירקות או בשר, להגיש אותו עם מטבלים שונים, ואפילו להשתמש בו כבסיס לפיצה.

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם)

מרכיב קלוריות חלבון פחמימות שומן
קמח 364 10 גרם 76 גרם 1.5 גרם
חלב 42 3.4 גרם 5 גרם 1.1 גרם
יוגורט 61 3.5 גרם 4.7 גרם 3.3 גרם
שמן 884 0 גרם 0 גרם 100 גרם
סוכר 387 0 גרם 100 גרם 0 גרם
שמרים 325 13 גרם 51 גרם 5 גרם
סודה לשתייה 0 0 גרם 0 גרם 0 גרם
מלח 0 0 גרם 0 גרם 0 גרם

שימו לב: הערכים התזונתיים עשויים להשתנות בהתאם לסוג המרכיבים הספציפי.

טיפים לשיפור והצעות הגשה

  • טעם עשיר יותר: הוסיפו לבצק עשבי תיבול קצוצים כמו כוסברה, פטרוזיליה או שמיר.
  • נאן שום: ערבבו שום כתוש עם מעט שמן זית ומרחו על הנאן לפני האפייה.
  • נאן גבינה: פזרו גבינה מגורדת על הנאן לפני האפייה.
  • הגשה: הגישו את הנאן חם לצד מטבלים כמו חומוס, טחינה, סלט ירקות או רטבים הודיים.

מתכון של: תאיר מרדוך


מתכון נאן לחם הודי

מצרכים:

  • 3 כפות חלב
  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות שמן
  • ½ כוס יוגורט

ציוד:

  • מחבת

אופן ההכנה:

  1. בקערה, ערבבו את הקמח, סודה לשתייה, שמרים יבשים, סוכר ומלח.
  2. הוסיפו את השמן, היוגורט והחלב ולושו את הבצק עד שהוא נאסף לכדור ואינו נדבק לדפנות הקערה.
  3. שמנו קלות את הבצק, כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה למשך 3 שעות.
  4. לושו קלות את הבצק, חלקו אותו ל-8 כדורים, הניחו בתבנית משומנת, כסו במגבת והניחו להתפחה נוספת למשך שעה.
  5. רדדו כל כדור על משטח מקומח לאליפסה בעובי של כ-½ ס”מ.
  6. ניתן לפזר על הבצק שום כתוש, כוסברה קצוצה וקצח, ולהדביק את התוספות לבצק בתפיחות עדינות.
  7. הפכו את הבצק והרטיבו אותו קלות במעט מים.
  8. חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה (רצוי לא מחבת נון-סטיק).
  9. הניחו את הצד הרטוב של הבצק על המחבת החמה.
  10. חכו דקה-שתיים עד שנוצרות בועות על פני הנאן.
  11. הרימו את המחבת, הגבירו את הלהבה והפכו את המחבת כשהנאן בתוכה (הוא לא ייפול מכיוון שהבצק דבוק למחבת).
  12. חרכו את הצד העליון של הנאן מול הלהבה הגלויה.
  13. הפכו את המחבת חזרה, טגנו עוד כמה שניות ושחררו את הנאן מהמחבת בעזרת מרית.
  14. חזרו על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
  15. ערבבו את הנאן זו על זו,
  16. מרחו מעט חמאה מומסת והגישו חם.
Exit mobile version